YİBO öğrencisi Umut sırra kadem bastı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Mart 2010 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YİBO öğrencisi Umut sırra kadem bastı. 22 Mart'ta bir arkadaşı ile tartıştığı için öğretmenleri tarafından dövüldüğü, ardından kaybolduğu öne sürülüyor. İhmal iddiaları ise dudak uçuklatacak türden

Uşak Eşme'de 23 Mart sabahı kaybolduğu belirtilen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi 10 yaşındaki Umut Bulut'un bulunması için karada ve göletlerde yürütülen çalışmalardan henüz bir sonuç alınamadı. Sırlarla dolu süreç şöyle işledi:

EN SON 21.30'DA GÖRÜLDÜ: Yakınlarının iddialarına göre, ailesi 22 Mart sabahı Umut'u okula bıraktı. Umut, akşamüzeri bir arkadaşıyla tartıştı, öğretmenleri tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Çocuk son olarak 21.30'da okul bahçesinde dolaşırken görüldü.

SAYIMI ÇOCUK MU YAPTI?: YİBO'da o akşam yoklamanın, 3 öğretmen değil, bir ilköğretim okulu öğrencisi tarafından yapıldığı öne sürüldü. Yoklama sonrası Umut'tan bir daha haber alınamadı.

12 SAAT SONRA MI HABER VERİLDİ?: Okulda görevli öğretmenlerin, Umut'un kaybolduğu haberini olaydan 12 saat sonra önce ailesine ardından da Emniyet'e bildirdiği öne sürüldü.

50 GÖLET ARANDI:Umut için bölgedeki yaklaşık 50 gölette dalgıçlar arama çalışması yaptı. Arama-kurtarma ekipleri de köpeklerle arazide çalışma yürüttü. Gitmesi muhtemel tüm adreslere baskın düzenlendi. İlçeye giriş-çıkış yapan araçların plakaları incelendi, görevli 3 öğretmenin ifadesi alındı. Kurulan özel bir ekip de ilçeye gönderildi. Sonuç yok.

UMUT KAÇIRILDI MI?: Bulut Ailesi ise çocuklarının, okuldan kaçırıldığını iddia ediyor. AA

OKULUN KAMERALARI ÇALIŞMADI

İLK gün ihbar üzerine çalışma başlatan polis, okuldaki binalarda ve bahçede arama yaptı. Okulun kameralarının, Umut'un kaybolmasından bir saat önce arızalandığı ve sabaha kadar kayıt yapamadığı tespit edildi.

MEB MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

ÇALIŞMALAR kapsamında 50 gölet arandı. Dalgıçlar, artık gelecek ihbarlar üzerine arama yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı da olayla ilgili araştırma yapmak için 3 müfettiş görevlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber