Sendika yöneticisi, 'ihaleye fesat karıştırmaktan' gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2010 18:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İhaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla, İzmir merkezli olarak 20 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler arasında DİSK'e bağlı bir sendikanın yöneticisinin de bulunduğu öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonları sonucu yakalanan 51 şüpheliden 1'i ifadesi alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. 50 kişinin sorgulaması sürüyor.

Şüphelilerin ifadelerinin alınmasıyla dosyanın kapsamının genişlediği, fesat karıştırılan yeni ihalelerin ortaya çıktığı öğrenildi.

Gözaltındaki şüpheliler arasında DİSK'e bağlı bir sendikanın yöneticisinin de bulunduğu, söz konusu yöneticinin, belediyelerin açtığı bazı ihalelere katılan firma yetkililerini tehdit ederek, ihaleden çekilmelerini sağladığı ileri sürüldü.

Zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine giren bazı firma yetkililerine para vererek ihaleden çekilmelerini sağladıkları, parayı kabul etmemeleri durumunda tehdit ve baskı uyguladıkları iddia edildi.

Firmaların yine de ihaleden çekilmemeleri halinde, zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri aracılığıyla ihaleyi iptal ettirdiği öne sürüldü.

Emniyet yetkilileri, suç örgütü elemanlarının, İstanbul'da bir üniversitenin 14 milyon liralık temizlik ve yemek ihalesine de fesat karıştırdıklarının tespit edildiğini bildirdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri aralarında Ankara, İstanbul, Ağrı ve Ordu'nun da bulunduğu 20 ilde ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç örgütüne üye olma, belediye ve hastanelerin güvenlik, yemek, temizlik ihalelerine fesat karıştırma, tehdit ve rüşvet'' iddiasıyla eş zamanlı operasyon düzenleyerek, 51 kişiyi gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber