'İl MEM'ler, müdür yardımcılarını hemen başlatmalı' talebi ne kadar doğru?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikalar ne yapmaya çalışıyor hala anlayamadım ve de mantığım kabul etmez oldu. Olumlu yada olumsuz her şeye muhalefet ve sanki bir maharetmiş gibi her konuyu mahkeme tehdidi ile idareye iş yaptırmamaya çalışma. Eğitimle alakalı olumlu her gelişmeye aklı selim olan herkes sonuç mahkeme kararı ile de olsa tamam der. Fakat önemli olan eğitim için olması.

Gel gelelim bu konuya nerden geldiğimize. Sendikalarımızdan ikisi yeni atanan müdür yardımcıları hemen göreve başlasın, yoksa mahkemeye gideriz diye tehdit vari bir durum takındı. Burada asıl olan eğitimin kalitesini artırmak mı, yoksa sadece eğitimciler için bir başarı kazandık mantığı ile tafra yapmak için bir şeyler yapmaya çalışmak mı? Ne yazık ki ikinci durum daha belirgin. Sonu ne olursa olsun bizim için önemli olan geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitiminin aksamaması. Merak ettiğim konu, acaba bu sendikamızın yöneticileri kendi çocukları öğretmensiz kalacak olsaydı aynı tavrı takınırlar mıydı? Eğer yeni atanan müdür yardımcıları hemen göreve başlayacak olursa (görev yaptığım okulda aynı durumda iki sınıf öğretmeni var), özellikle sınıf öğretmeni olanların yerine atama dönemi olmadığı ve de il içi sırasında da çoğu okulda öğretmen kalmadığı için iki buçuk ay bu öğrencilerimiz ne yapacak. Yazık değilmi? Bizim öğretmen olma gayemiz bu öğrencileri en mükemmel şekilde yetiştirmek değil mi? Herhangi bir okul iki buçuk ay müdür yardımcısız yapabilir, ama 30-40 öğrenci öğretmensiz yapamaz. Bu konuyu milli eğitim düşünsün diyebilirsiniz belki. Ama ilk önce öğretmenleri olarak bizim düşünmemiz lazım. Ben bu sendikamızdan da şunu beklerdim. Keşke milli eğitim bakanlığına yazı yazarak; Müdür yardımcılıklarına atanan öğretmenlerimizin eğitimin aksamaması için eğitim-öğretimin bitiminde göreve başlaması daha uygun olur deselerdi. O zaman helal olsun eğitimi düşünüyorlar derdim. Ne yazık ki eğitimi düşünmek yerine tribünlere oynayarak tam tersi bir tavır takınmışlardır. Bu olumsuz tabloyu hayretle ve de esefle izliyorum. Öğretmensiz kalacak bu çocuklarımıza yazık ediliyor diyorum.Yazık?

Şu an valilikler çok güzel bir uygulama yaparak yeni atanan müdür yardımcılarını özlük haklarıda(bir kaç saat ek ders hariç) kaybolmayarak önce göreve başlatıyor ve de özellikle belirteyim ki kendi isteklerine bağlı olarak eski görev yerlerine öğrencilerin eğitimsiz kalmaması vede madur olmaması için sene sonuna kadar geçiçi görevlendirme yapıyor.bu işin güzel tarafı....

Diğer tarafa gelince ilk başta bir sendika aşağıdaki yazımı yazma sebebi olan bir eylem yaparak milli eğitim bakanlığına başvurmuştu.şimdi ise diğer bir sendikamız adını da vereyim malesef benimde üye lduğum eğitim bir sen milli eğitim bakanlığına başvurarak geçici görevlendirmelerden vazgeçilmesini istiyor.burda yapılmak istenen nedir ben merak ediyorum...acaba öğretmen arkadaşlarımızın kendileri isedikleri halde durumdan vazife çıkararak sendikamız bu işe neden girişti?öğrencilerimizin iki buçuk ay öğretmensiz kalması sendikamıza nasıl bir artı sağlayacak merak ediyorum...gerçi öğretmenlerden sağlayacağı cüzi rantı düşünemedim!

-Yeni atanan müdür yardımcısı arkadaşlarıma öncelikle başarılar diliyorum.Beni anlamaları umudu ile?

Turgay Yolcu
Eğerci İlköğretim Okulu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber