Tariş işçilerine sendikacı desteği

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PETROL- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, tazminatsız olarak işten çıkarılan İzmir Tariş İplik Fabrikası işçilerine destek verdi.

Kıdem tazminatları ödenmeden işten çıkarılan 560 Tariş işçisinin Alsancak'taki Tariş Genel Müdürlüğü önünde 33 gün önce başlatıp, gruplar halinde sürdürdükleri eylem sürerken, kendilerine toplumun her kesiminden destek veriliyor. Bugün de haklarını alabilmek için direnişlerini sürdüren Tariş işçilerini, Petrol- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ziyaret etti. Türk İş 3'üncü Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ve sendika şube başkanları da Öztaşkın'ın ziyareti sırasında işçilerin yanında yer aldı. İşçiler sendika temsilcileriyle birlikte ?Ölmek var dönmek yok' sloganı attı.

Konuşmasına, Tekel işçilerine Ankara'da uygulanan şiddeti kınayarak başlayan Petrol- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, ?AKP emek karşıtı poltikalar uyguluyarak kazanılmış haklara el uzatmaktadır. Güçleri yetse kıdem tazminatı hakkımızı da elimizden alacaklar. Gücü yetiyorsa bu baskıyı bize değil çalışanların sigortasını, vergilerini ödeyemeyenlere uygulasın? dedi. Öztaşkın, şöyle devam etti:

?Tekel işçilerinin onurlu direnişi, sizin direnişiniz, işten atılmalara karşı Türkiye'nin dört bir yayında işçiler direniyor. Rüzgar işçiden yana esiyor. Öyle bir şiddetli esiyor ki fırtınaya dönüşüp, sadece AKP'yi değil, emek karşıtı herkesi alıp götürücektir. Tariş işçileri haklarını alıncaya kadar buradan gitmeyecektir. Haklarınızı alınca evlerinize, çoluk çoçuğunuzun yanına döneceksiniz. Bu mücadele uzun bir maraton da olabilir. Ancak ölmek var dönmek yok. Tariş işçisi bu mücadelede kararlığından hiçbir şey kaybetmedi, kaybetmeyecektir. İzmir, işçi sınıfının mücadelesine defalarca sahip çıktı, sizlerin mücüdelesine de sahip çıkıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber