Bozdağ: Teklifte değişiklik olabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, yeni anayasa değişiklik teklifinde değişiklik olabileceğini söyledi.

Bozdağ, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye'nin çok önemli reformların arefesinde olduğuna işaret eden Bozdağ, "Anayasada çok önemli değişiklikler içeren bir teklif verilmişti. Bununla ilgili imzalar eskiydi, yeniydi, ıslaktı, kuruydu, başkanın vardı, yoktu, başbakanın var yoktu böyle gereksiz, yersiz, işin esası ile ilişkisi olmayan bir takım tartışmalar yapılıyor. Bu tartışmalar nedeniyle milletvekili arkadaşlarım bu tartışmalara son vermek ve işin özünün tartışılmasına imkân vermek için imzalarını geri çekmişlerdir. Şu anda bir kısım arkadaşlarımız yeni teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulması için imzaya açmış durumdadır." dedi.

"Şahin'in imzası olduğu anlamında ısrarlı tutumunuz olmuştu. İmzaların geri çekilmesiyle aslında muhalefetin ortaya attığı iddiaları doğru kabul etmiş olmuyor musunuz?" yönündeki soruya ise Bozdağ, "Hayır hayır. Kesinlikle bunların tamamı böylesi konunun tartışmalara bu kadar önemli bir konunu gölgelenmesine arkadaşlarımızın gönülleri razı olmadığından bu yola gittiklerini düşünüyorum." cevabını verdi.

"Teklifte yenilik bekleyelim mi?" sorusuna ise Bozdağ, "İçeriğinde değişiklik olabilir mi? Olabilir." diye cevap verdi.

"ARKADAŞLARIN GÖNÜLLERİ RAZI OLMAMIŞ"

AK Parti'nin diğer bir Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise teklifin kendilerine getirilmesi durumunda imzalayacaklarını dile getirdi. Elitaş, şunları söyledi: "Bu tartışma çok gereksiz yere çıkarılmış bir tartışma. Değiştirdiğimiz önemli yenileşme, demokratikleşme teklifi konusunda ana muhalefet partisinin gereksiz tartışmayla özü dışına çıkarılmasına arkadaşlarımızın gönlü razı olmamış. Teklif geri çekildi. Sanırım Meclis başkanınımız teklif sahibine iaede edecektir. Açılan imzaya imzamı atacağım. "

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise tekliften milletvekillerinin imzasını çekmesiyle ilgili olarak ise, "Parlamentodaki arkadaşlarımızın yapacağı iş. Benim işim değil o. Takip edip göreceğiz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber