GATA'da görevli bir tabip yarbay ve 22 doktorun bulunduğu sahte reçete şebekesi çökertildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Nisan 2010 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

GATA'da görevli bir tabip yarbay ve 22 doktorun bulunduğu sahte reçete şebekesi çökertildi. Zanlıların hasta olduklarına inandırdıkları yaşlılar üzerinden vurgun yaptığı ortaya çıktı

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Ankara Organize Şube Müdürlüğü iki yıldır izledikleri sahte reçete çetesi için dün düğmeye bastı. 6 ilde gerçekleştirilen ?Beyaz Üçgen' adlı operasyonda aralarında GATA'da görevli bir tabip yarbay ve 22 doktorun da bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı. Doktor, eczacı ve mümessilleri de yer aldığı şebekenin, kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişilerin üzerine fiyatı yüksek ilaçlar reçete ederek Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) tahsil ettikleri belirlendi.

?DOKTORA RÜŞVETİ ZARFLA GÖTÜRDÜM'

Bir ilaç firmasından atıldığı öğrenilen Volkan B'nin liderliğini yaptığı çetenin, doktorlara imzaladıkları her reçete için para verdiği, bu rüşvetlerin pavyon eğlencesi ya da tatil olduğu da kayıtlara girdi. Rüşveti doktorlara dağıtan A.S. isimli bir eczane çalışanı ifadesinde ?Bana doktorlar için zarf verirlerdi. İçlerinde para olduğunu tahmin ediyordum, miktarını bilmiyorum? dedi.

HAP VE ŞURUPLAR ATEŞE, FATURA SGK'YA

Şebekenin sahte reçete ve raporlarla SGK'yı 3-4 milyon lira zarara uğrattığı iddia edildi. Zanlıların kanser gibi pahalı ilaçları sahte rapor ve reçetelerle yaşlılar üzerinden devlete fatura ettikleri ortaya çıktı. İlaçların, kullanacak kişiler olmadığı için yakıldığı, kupürlerinin de SGK'ya gönderildiği tespit edildi. Sorgulanan 62 zanlıdan 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 26 kişi ise adliyeye sevk edildi. Çetenin üzerlerine ilaç yazdığı kişilerin çoğunu Özel Özcan Yaşlı Bakım ve Huzurevi sakinlerinin oluşturduğu belirlendi. Zanlıların hasta olduklarına inandırdıkları yaşlıları muayene ettirdiği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber