Üniversite giriş sınavını protesto için Maltepe Dershanesi'ni işgal ettiler: 20 gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2010 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel bir dersanenin Sakarya Şubesi'ni basarak en üst katına çıkan 10 öğrenciye Çevik Kuvvet polisleri müdahale etti. Öğrencilerin dersane önündeki destekçileri ise Çevik Kuvvet polisiyle çatıştı.

Ankara Sakarya'daki Maltepe Dersanesi'nin şubesine gelen 10 öğrenci, dersanenin teras katına çıktı. Burada beraberlerinde getirdikleri ve parasız eğitim talep eden pankartı açan eylemciler, açıklama yapmaya çalıştı.

Dersanenin önünde toplanan grup, Dev-Genç ve Dev-Lis pankartları ile eylemcilere destek vermeye çalıştı. Grup, 'parasız eğitim istiyoruz, dersanelere hayır' şeklinde sloganlar atarak, eylemcilere destek olmaya çalıştılar.

Olay yerine gelen 10 kişilik bir Çevik Kuvvet grubu dersaneye girerken, 10 kişilik bir grupta dersane önünde barikat oluşturdu. Dersanenin teras katına çıkan polisler, kısa süren hazırlıktan sonra eylemci öğrencilere müdahale ederek, gözaltına aldılar.

Bu sırada, dersane önünde bekleyen yaklaşık 30 kişilik grup için çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi takviye olarak getirildi. Destek veren grubun etrafı Çevik Kuvvet polisleri tarafından sarıldı. Çember içine alınan grup, güvenlik güçleriyle pazarlık yaparak gitmeye çalıştı.

Polisin buna izin vermemesi üzerine, gruptan bazıları Çevuk Kuvvet polislerine kafa atıp vurmaya çalıştı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine karşılıklı arbede yaşandı. Eylemci gruptakilerin ellerindeki bayrakların sopalarıyla polislere vurmasına karşılık, Çevik Kuvvet polisi de coplarla karşılık verdi. Yaşanan karmaşada birkaç eylemci gözaltına alındı.

Bu arada, çevrede toplanan bazı vatandaşlar müdahaleye tepki gösterirken, asker olduğunu iddia eden bir şahıs, polise mukavemetten kelepçelenerek gözaltına alındı.

Dersaneyi basan 10 eylemci ve destek verenlerden 10'u olmak üzere toplam 20 eylemci gözaltına alınarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber