Ahmet Türk'e yumruklu saldırı: Burnu kırıldı / Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylarla ilgili olarak Samsun'da görülen davanın çıkışında, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı oldu.

Muş'un Bulanık ilçesinde DTP'nin kapatılmasının ardından çıkan olaylarda gösterici gruba ateş açarak 2 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasına sebep olan gönüllü köy korucusu Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Samsun Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davayı takip etmek için kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Milletvekili Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş da adliyeye geldi. Çıkışta açıklama yapan BDP'li gruba adliye önünde toplanan bir başka grup tepki gösterdi.

Oluşan arbedede kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e bir genç tarafından yumruklu saldırı oldu. Ahmet Türk, hastaneye götürülürken, saldırgan genç polis tarafından gözaltına alındı.

Davayı takip eden avukatlar, adliye önündeki kalabalıktan dolayı dışarı çıkartılmadı. Adliye önünde gerginlik devam ediyor.

BULANIK OLAYLARI

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde DTP'nin kapatılmasını bahane eden bin kişilik grubun eylem yapıp iş yerlerine saldırması sırasında kepenk kapatma eylemine katılmadığı için saldırıya uğrayan esnaf Turan B.'nin (43) ruhsatlı Kalaşnikof silahıyla ateş açması sonucu Necmi Oral (20) ve Kemal Ağcan (46) hayatını kaybetmiş, Kenan Gündüz (24), Fatih Yıldız (29), Lokman Sünmez (31) ve Ozan Korkmazer (19) yaralanmıştı.

Saldırıyı, 2 Mülkiye Başmüfettişi inceleyecek!

- Kapatılan DTP'nin son genel başkanı Ahmet Türk'e karşı Samsun'da adliye çıkışı düzenlenen saldırıyı, 2 Mülkiye Başmüfettişi inceleyecek!


Ahmet Türk'ün Burnu Kırıldı"

- BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Samsun'da yumruklu saldırıya uğrayan Ahmet Türk'ün burnunun kırıldığını, alnında yarık oluştuğunu bildirdi.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösteriyle ilgili Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma sonrasında yumruklu saldırıya uğrayan kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Samsun Kavak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Ahmet Türk'ün adliye çıkışında saldırıya uğradığını anımsatarak, "Saldırı nedeniyle Ahmet Türk'ün burnu kırıldı, alnında yarık oluştu. Benim makam aracımın şoförü de saldırı nedeniyle yara aldı" dedi.

Türk'ün Samsun Kavak Devlet Hastanesine tedavi altına alındığını belirten Sakık, "Şu anda röntgen çekiliyor. Tedavisinin ardından Ankara'ya yola çıkacağız" diye konuştu.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösteriyle ilgili Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmayı izlemeye gideceklerini İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bakanlık müsteşarına bildirdiklerini ifade eden Sırrı Sakık, "Biz, İçişleri Bakanı Atalay ve bakanlık müsteşarına duruşmayı izlemeye geleceğimizi söyledik. Duruşma çıkışında polis ciddi önlem almıştı. Ancak saldırı sırasında güvenlik güçleri duruma seyirci kaldı. Hatta güvenlik güçlerinden bazıları arkadaşlarımızı darp ettiler. Benim makam aracım ve telsizimiz de zarar gördü" iddiasında bulundu.

SALDIRGANIN ADI İSMAİL Ç.

Türk'e, yumruklu saldırıda bulunan kişinin adının İsmail Ç. olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylarla ilgili davanın, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşması sonrası gerçekleşen saldırının ardından şüpheli ve yanında bulunan bir kişi yakalandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu bildirilen kişinin 1983 doğumlu İsmail Ç. olduğu bildirildi.

Olayla ilgili Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun kısa süre içinde bir açıklama yapması bekleniyor.


BDP'den sert saldırı açıklaması

BDP Genel Başkanı Selahaattin Demirtaş, Samsun'da Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı değerlendirdi

Bir grup milletvekili arkadaşımız ve eski Genel Başkanımız Samsun'a gitmeden önce Sırrı Sakık İçişleri Bakanlığı Müsteşarını arayarak güvenlik talebinde bulunmuştur. Bu kadar uyarımıza rağmen böyle bir saldırının gerçekleşmiş olması çok manidardır.

Sayın Bakan Samsun Valisi ile görüştüğünü ve Vali'nin kendisine saldırının bireysel olduğunu söylemiştir. Demek ki Sayın vali soruşturmayı 30 saniyede sürdürmüş 60 saniyede sonuca varmış. Samsun Valisi, Emniyeti hakkında soruşturma açılmalıdır. Bu saldırıyı organize edenler kimler varsa ortaya çıkarılmalıdır. Bunun bir çocuk oyuncağı olmadığı anlaşılmalıdır. Daha birinci dakikada bu bireysel saldırıdır diyerek işi geçiştiriyorlar derlerse kusura bakmasınlar.

Van'daki yumurtalı saldırı da ciddi bir olaydır. Bu ciddiye alınmazsa tavrımızın CHP gibi olmayacağını Sayın Başbakan'ın bilmesi gerekir. Eğer bu saldırıyı Vali organize etmemişse gereğini yapmalıdır. Bu saldırıyla ne hedeflendi. Bu provokasyon üzerinden ne yapılmak istendi.

Orada görev yapan polislerin açığa alınmak suretiyle inceleme başlatılmalıdır. Diyarbakır adliyesi'nde belediye başkanlarının ifadeleri alınırken kordon oluşturan güvenlik kuvvetleri Samsun'da neden önlem almadılar.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu NTV yayınında Demirtaş'ın iddialarına cevap verdi ve saldırı olayıyıla ilgili açıklamalar yaptı.

Vali'nin açıklaması:

Böyle bir ifade yok. Sadece gözaltına alındığı ifade edildi. Böyle bir saldırıyı kabul etmek mümkün değil. Bir yanlış anlamadan kaynaklanan bir durum var. Sayın Türk şu an Kavak ilçemizde. Tüm yanı ve yönüyle bunun açığa çıkarılması gerekiyor. Gözaltındaki şahıs ilgili şubemizde sorgulanıyor. Bu konu araştırılacak. Eksiklik zaafa dönük konular araştırılacak. Bir Vali Yardımcısı konuyla ilgili görevlendirildi


Türk: Akl-I Selime Davet Ediyorum

- Samsun'da yumruklu saldırıya uğrayan Ahmet Türk, "Ben herkesi akl-ı selime davet ediyorum. Umut ediyorum ki bu tür şeyler toplumda gerginlik yaratmaz" dedi.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösteriyle ilgili Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma sonrasında yumruklu saldırıya uğrayan kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Havza Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı.

Tedavinin ardından Ankara'ya hareket eden Türk, hastane çıkışı yaptığı açıklamada, olayın gerginlik yaratmaması temennisinde bulundu.

Türk, "Irkçı, faşist bir insanın saldırısına uğradık. Ben herkesi akl-ı selime davet ediyorum. Umut ediyorum ki bu tür şeyler topumda bir gerginlik yaratmaz. Tabi ki burada olayın işleyiş biçimleri ve burada alınan önlemler konusunda, gerçekten bu konuda ciddiyetle izlenmesi gerekiyor. Buradaki polislerin arasında bir olay gelişiyorsa, elini kolunu sallayıp gelip yumruk atabiliyorsa, burada bir ihmal var. Bunun ciddi bir şekilde araştırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Bu arada, hastanede kısa bir tedavi gören Türk'ün burun çatısında kırık olduğu ve kendisine günü birlik rapor verildiği bildirildi.

Ahmet Türk'ün Havza Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sırasında ifadesine de başvuruldu. İfadenin alınması sırasında Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ın da bulunduğu öğrenildi.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber