Kuşadası'ndaki olayda polise görevden uzaklaştırma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hakkında yakalama kararı bulunan kişiyi emniyete götürürken yaşanan boğuşmada başından vuran polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bir görevin ifası esnasında bir vatandaşımızla, bir polis memurumuz arasında meydana gelen olay üzüntüyle karşılanmıştır'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Olayla ilgili adli soruşturma Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Valiliğimizce de idari soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri de uygulanmıştır. Olay, bütün hukuki boyutlarıyla yetkili makamlarca adil ve objektif biçimde soruşturulmaktadır. Söz konusu gazetede ismi geçen kişilerin de ifadesine başvurulacağı tabidir. Olayın örtbas edilmesi veya kapatılması söz konusu değildir. Yaralı vatandaşımızın acil şifa bulması için gerekenler yapılmaktadır.''

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, şizofreni hastası olduğu öğrenilen ve hakkında Cumhuriyet Savcılığınca yakalanarak Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesi kararı bulunan kişi, kendisini emniyete götürmek isteyen polisle girdiği boğuşma sırasında başına isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber