Yurttan polis yoluyla nakledilmesi gereken 3 erkek çocuk kayıp...

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan ve polis yoluyla başka yere nakledilmesi gereken çocuklardan 3'ünün kayıp olduğunu söyledi.

Arıtman, "TBMM Çocukları Sokağa Düşüren Nedenlerle Sokak Çocuklarının Sorunlarını Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu"nun, İzmir'deki Çocuk ve Gençlik merkezlerine ziyaretleri hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'na düzenlenen operasyonla ilgili olarak çocukların izlenimini edinmek, durum hakkında bilgi almak amacıyla Mehlika Rinbikar Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne gittiğini ifade eden Arıtman, normalde bu merkezin, komisyonun programı dahilinde bulunduğunu, ancak İzmir Valiliği'nin verdiği bilgi doğrultusunda programdan çıkartıldığını kaydetti.

Arıtman, şöyle konuştu:

"Valilikten, oradaki sokak çocuklarının Bornova'dan gelecek çocuklar için başka bir yere nakledildiğini, dolayısıyla komisyonun ilgi ve görev alanı dışında kaldığı söylendi. Ama yine de İzmir Milletvekili olarak gittim. O çocukların da nakledilmediğini gittiğimde öğrendim. Ayrıca Urla Barbaros Çocuk Köyü'ndeki bazı çocuklar da orada kalıyor. Aslında komisyonun programından çıkarılmaması gerekiyordu burası."

Arıtman, "Neden böyle bir şey yapılmış olabilir?" sorusuna da "Bazı şeyleri görmemizi istemiyorlar galiba. Bunun başka türlü izahı olmaz sanıyorum" karşılığını verdi.

Arıtman, yaptığı inceleme kapsamında Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan 54 çocuğun buraya nakledilmiş olması gerektiği bilgisine rağmen, "Ancak 50 çocuk orada. Bir tanesi Körler Okulu'na gönderilmiş. 3 tanesinin de kayıp olduğu bilgisini aldım" dedi.

Canan Arıtman, "Devletin kurumlarında kalan bu çocuklar, bu kurumlarda çok fedakarca çalışan kamu yöneticileri ilahlara kurban ediliyor. SHÇEK ile ilgili bir araştırma önergesi verilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber