Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Güney Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (30-40 km/s)olarak esecek.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Öğle saatlerinde Güney Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek.

EGE: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. Öğle saatlerinde bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir.

AKDENİZ: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Öğle saatlerinde Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber