Öğrenci meclisi TBMM'de toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2010 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7. Dönem Çocuk Meclisi, TBMM'de toplandı.

TBMM Başka Mehmet Ali Şahin'in açılışını yaptığı toplantının başında, İstiklal Marşı okundu.

Şahin, yaptığı konuşmada, Türkiye Öğrenci Meclisinin yaklaşık 14 milyon 500 bin öğrenciyi kapsayan ülkenin en büyük demokrasi eğitimi projesi olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Şahin, Meclisin, demokrasiye can veren temel kurumların başında geldiğini ifade eden Şahin, parlamentoların halk iradesinin tecelli ettiği, milletin seçtiği temsilciler aracılığıyla yönetime ortak olduğu bir siyasal sistemin parçası olduğuna işaret etti. Şahin, "Bu yüzden parlamentonun gücü, milletin ve demokrasinin gücüdür" dedi.

Meclisin duvarında yazılı olan "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ifadesinin Cumhuriyetin ilk Anayasası olan Teşkilatı Esasiye'nin ilk maddesi olarak Anayasa'da yer aldığını anımsatan Şahin, Milli Mücadelenin de temelinde milli egemenlik kavramının olduğunu, bu kavramın milli mücadele sürecine hayat verdiğini unutmamak gerektiğini belirtti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Çok zor bir dönemde bir araya gelen milletimiz bağımsızlığı, özgürlüğü ve geleceği adına tarihin gördüğü en büyük milli mücadeleden birini vermiştir. Bunun anlamı, bu mücadeleyi veren halk kendi iktidarını kuracak, kendi yöneticilerini seçecektir. Milli iradenin ve milletin özgür tercihi üzerinde herhangi bir güç ve vesayet kabul etmeyecektir. Kuruluşundan bugüne önemli aşamalar kat eden ülkemiz sizlerin donanımları ve dinamizmiyle daha ileri gidecektir. Özlediğimiz çağdaş bir Türkiye'de sizin büyük katkılarınız olacaktır. Sizlerin sizden önceki kuşaklardan daha iyisini yapacağına inancımız tamdır."

TBMM Başkanı Şahin, TBMM'nin 90. yıldönümünün kutlandığını anımsatarak, "Bugün yaklaşık nüfusumuzun yarısını oluşturan gençlerimiz bizim en büyük güvencemiz ve güç kaynağımızdır. Bu kaynağı en nitelikli, en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber