MEB'den Çorum'a 4 okul için onay

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2010 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Valisi Mustafa Toprak, 3 yeni anadolu öğretmen lisesi ile il merkezinde açılacak 2. kız meslek lisesinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylandığını açıkladı.

Vali Toprak, açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Türkiye'de illerde ve büyük ilçelerde bulunan Anadolu Öğretmen Liselerini, teklif üzerine Alaca ve İskilip ilçelerinde de açılmasının kararını verdiğini ifade etti.

Toprak, "Daha önce Kargı ilçemizde de Anadolu Öğretmen Lisesi açılması için Bakanlık onayı gelmişti. Bütün illerimiz, bu liselerin il ve ilçelerinde sayısının artırılması için yoğun çaba göstermektedir. İlimiz milletvekillerinin konuyu ısrarlı takipleri ve Sayın Bakanımızın talimatı ile bu yıl ilimizde 3 yeni Anadolu Öğretmen Lisesi daha açılmasına karar verilmiş olup, bu liselerimize 2010-2011 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrenci alınacak, okullarımız 2010 tercih kılavuzunda yer alacaklardır." dedi.

Kargı'da Anadolu Öğretmen Lisesi yurt ve okul binasının yapım ve tadilat işlerinin hızla devam ettiğini ifade eden Vali Toprak, "Diğer iki ilçemizde de bugün itibariyle bina sıkıntısı bulunmamaktadır. İlimiz öğrencilerinin kaliteli okullarda okuması, öğrencilerimizin başka illere gitmesine böylece gerek kalmayacaktır. Yeni açılan okullarla birlikte Anadolu Öğretmen Lisesi sayımız 7'ye ulaşmıştır. Bu tüm illeri düşündüğümüzde çok önemli bir rakamdır." diye konuştu.

Kız öğrencilerin okutulması, onların eğitim alması ve bir meslek sahibi olmasının önceliklerin başında geldiğini aktaran Toprak, şunları söyledi: "Bu amaçla kızlarımızın barınmaları için yurt ve okul binalarının geliştirilmesi çalışmalarımız hızla sürmektedir. Bu çalışmalarımızın neticesi olarak ilimiz merkezinde 2. kız meslek lisesinin açılması için yaptığımız çalışmalarda sona gelmiş bulunuyoruz. 2010-2011 eğitim öğretim yılında 2. kız meslek lisemiz eğitim öğretime başlayacaktır. Böylece, mevcut Kız Meslek Lisemizdeki sıkışıklık giderilecek, yer yokluğu nedeniyle açılamayan yeni alan ve dalların açılabilmesine imkan sağlanacaktır. Yeni Anadolu Öğretmen Liselerinin ve 2. Kız Meslek Lisesinin, Çorum halkına hayırlı olmasını diliyor, başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu olmak üzere, ilimizin Sayın Milletvekillerine, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, emeği geçen tüm yetkililere Çorum halkı adına teşekkür ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber