6. madde, 336 evet oyuyla geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- Anayasa değişikliği teklifinin 6. maddesine 336 kabul, 70 ret oyu verildi.

TBMM Genel Kurulundaki gizli oylamaya 408 milletvekili katıldı. Oylamada; 336 kabul, 70 ret oyu kullandı; 1 oy geçersiz sayıldı, 1 oy da boş çıktı.

Maddeyle, Anayasanın 53. maddesinin kenar başlığı "Toplu İş Sözleşmesi ve Toplu Sözleşme" şeklinde değiştiriliyor. Memurlar ve diğer kamu görevlileri, toplu sözleşme hakkına sahip olacak. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde taraflar Uzlaştırma Kuruluna başvurabilecek. Uzlaşma Kurulu kararları, kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacak.

Toplu sözleşme hakkının kapsamı, istisnaları, toplu sözleşmeden yararlanacaklar, toplu sözleşmenin yapılma şekli, usulü ve yürürlüğü, toplu sözleşme hükümlerinin emeklilere yansıtılması, Uzlaştırma Kurulunun teşkili, çalışma usul ve esasları ile diğer hususlar kanunla düzenlenecek.

Oy kullanma işlemi sırasında muhalefet partileri milletvekilleri, bazı üyelerin kabinlerin ve katiplerin bulunduğu yerde durmalarından dolayı tepki gösterdiler. Bu nedenle zaman zaman tartışma çıktı. Bu sırada CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile Devlet Bakanı Egemen Bağış ve AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı arasında tartışma yaşandığı görüldü.

Genel Kurulda, Anayasa değişikliği teklifinin 7. maddesinin görüşülmesine başlandı.


GÖRÜŞÜLÜYOR

- TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 6. maddesinin görüşülmesine başlandı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplanan Genel Kurulda, grup önerileri görüşüldükten sonra kısa süre ara verildi. Daha sonra, birleşimi yönetmek üzere TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin kürsüye çıktı.

Genel Kurulda, memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınmasını öngören 6. madde üzerinde ilk sözü MHP Grubu adına Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber