CHP, askerler ve yüksek yargı törene katılmadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Nisan 2010 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin dün akşam 23 Nisan resepsiyonu verdi. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile çok sayıda bakan-milletvekili-bürokrat katılırken, CHP lideri Deniz Baykal ile komutanlar ve yüksek yargının temsilcileri katılmadı.

Cumhurbaşkanı Gül, kalabalığın arasında gördüğü MHP Lider Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştı, hatırını sordu. Bu sırada Başbakan Erdoğan ile TBMM Başkanı Şahin de Gül ile Bahçeli'nin yanına geldi.

'BİR DE SİZDEN DUYSUNLAR'

Gül, Erdoğan'a, 'Gazeteciler bedelli askerlik konusunda açıklama yapmanızı bekliyor' dedi. Erdoğan, 'Başbakanlık zaten yaptı' deyince Gül, 'Bir de sizden duysunlar' diye ısrar etti. Bunun üzerine Erdoğan, 'Terörle mücadele sürerken mümkün değil' karşılığını verdi.

Bahçeli de 'Şehitlerimiz var. Böyle bir ortamda askerlikle ilgili konuyu gündeme taşımak çok yakışık almaz' dedi.

-Cumhurbaşkanı Gül, protokolleri askıya aldığını açıklayan Ermenistan hükümetini de uyardı. Gül, 'Statüko kimsenin lehine değil. Herkes dikkatli davranmalı. Sessiz diplomasiye ihtiyaç var' dedi.

-TBMM Başkanı Şahin ise 'Başkanlık' sistemi için ''Olumlu yanının olumsuz yanına galebe çalacağını düşünüyorum ama olumsuz yanları da olabilir, bunu bir tarafa atmayalım'' görüşünü dile getirdi.

BAHÇELİ: ÇOCUK AFFI ÇIKSIN

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 23 Nisan nedeniyle koltuğuna oturttuğu çocuğa, 'Yetki sende, ister asar, ister kesersin' sözlerini, 'şiddet içeren tavsiye' sözleriyle eleştirdi, şu öneriyi getirdi: 'Atanı da atmayanı da başka türlüsü de ne kadar çocuk varsa, bütüncül bir yaklaşım içinde, çocuklarımızı suçlu olmaktan suçluluk içinde daha kötü yollara sapmaktan kurtarılması lazım. 23 Nisan bayramının 90'ıncı yılında bir çocuk affı düşünmek kanaatimce çok yararlı olur.' ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber