Erdoğan: Makam şımartır

Haber Giriş : 20 Şubat 2005 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Sıkıntı çektim':

Gaziantep'te 101 çiftin toplu nikâh töreninde şahitlik yapan Erdoğan, "Evlendiğimde çok sıkıntılar çektim. Ama mücadeleden vazgeçmedim, bütün kapılar açıldı" dedi.

Atadıkları bürokratlar içinde makamın şımarttıkları olabileceğini belirten Erdoğan, gerekenin yapıldığını söyledi. Erdoğan, türban gibi adımlar için de toplumsal mutabakat olmasını istedi

GAZİANTEP - Başbakan Tayyip Erdoğan, öğrenci affını türbanla ilişkilendirenleri art niyetli olmakla suçladı. Başbakan, dün Gaziantep'te partisinin kadın kollarının olağan kongresine katıldı. İktidara geldiklerinde yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların önünü alma sözü verdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, AKP iktidarıyla 'önüne gelenin banka kurma hesabına' giremediğini söyledi.

'Kendi atadıklarımız'

Erdoğan, konuşmasında, enerji ihalelerinde ortaya çıkan yolsuzluk olaylarına da değindi. Kendi atadıkları bürokratlar içinde yolsuzluk yapanların da sonuna kadar üzerine gideceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim de bazı göreve atadıklarımız içerisinde makama geldikten sonra makamın şımarttıkları olabilir. Buradaki bütün mesele o yanlışın yapıldığı anda müdahalede bulunacak siyasi iradeyi ortaya koymaktır. Biz şu anda bunu yapıyoruz ve yapacağız. Böyle kuru sıkı atmakla bu işler olmuyor."

'Duygusallığa gerek yok'

Avrupa Birliği sürecinde din, düşünce ve fikir özgürlüğü alanında atılan yasal adımlara da değinen Başbakan Erdoğan, bu konuda yapılanları da şöyle savundu: "Bir tane ağacı katledeceğiz diye ormanı kaybetmeyelim." Duygusallığa gerek olmadığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bazı şeyler konuşulmaz, yaşanır. Yaşamadıklarını konuşanlar ise bu işin istismarını yapanlardır. Bunun bedelini bu ülke çok ağır ödedi. Ülkemize bedel ödetmek istemiyoruz. Toplumsal mutabakatı gerektiren yahut azami toplumsal mutabakatın sağlandığı adımların atılması lazım. Öğrenci affını farklı anlamlara çekenler art niyetlidir, kötü ve çirkin niyetlidir. 12 Eylül'den sonra 10 tane öğrenci affı yapılmış. O zamana kadar niye konuşmuyordunuz? Kusura bakmayın sizi dinlemiyoruz."

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber