Erdoğan: Danıştay'ı bize fatura edenler şimdi suskun

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Nisan 2010 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay saldırısına ilişkin güvenlik kayıtlarının silinmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Saldırı bizimle ilişkilendirilmek istendi ama gerçekler ortaya çıkıyor. Bize saldıranlar şimdi neden suskun" dedi

Danıştay saldırısına ilişkin güvenlik kayıtlarının arıza ilişkin son gelişmeler Başbakan Erdoğan tarafından çarpıcı ifadelerle değerlendirildi. AK Parti'nin Danıştay saldırısı ile ilişkilendirilmek istendiğini ifade eden Erdoğan "Gerçekler bir bir ortaya çıkıyor. O gün bizi hadef alanlar şimdi doğruları neden yazmıyor?" dedi. Başbakan Erdoğan, TGRT Haber televizyonunda soruları yanıtladı. Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Başabakan Erdoğan '2007 seçimlerinden bu yana neden Anayasa değişikliği yapılmadı yönünde eleştiriler var' sorusu üzerine şunları kaydetti:

DANIŞTAY ŞİMDİ ERGENEKON OLDU

' Anayasa Meclis'e gelecekti ama bazı badireler süreci etkiledi. Orada bir 14 Mart durumu yaşadık. Tabii bu süreci aksattı. Bunun nasıl pişirildiği de enteresan. 'Google'lardan hazırlanarak ortaya çıkarılan bir şey. Buna benzer gayretleri şimdi de görüyorsunuz. Bunlar şimdi ifşa olmaya başladı. Bize neler söylediler? Danıştay saldırısıyla bizi özdeş hale getirmek istediler. Kocatepe'deki sendromu biliyorsunuz. Arkadaşlarımıza neler yaptılar... Peki bunu yapanlar acaba şu anda pişmanlık duyuyor mu? Şimdi çıkan netice ne oldu? Ergenekon oldu."Köşe yazarları, o günlerde yazılıp çizilenleri hatırlattığınız zaman hop oturup hop kalkıyorlar. Hadi konuşun şimdi, yazın bakalım doğruyu. O gün saldırdığınız o iktidar partisine şimdi ne diyeceksiniz? Bizim kutsallarımıza saldırdılar ama işin gerçeği çıktı meydana. "Erdoğan, Danıştay saldırısının 'Türkiye'nin 11 Eylül'ü" diye başlıklarla nitelendiğinin hatırlatılması ve ' Bu konu kapatma dosyasındaydı. İleride partiniz Anayasa Mahkemesine müracaat etmeyi düşünür mü, bu tanımın dayandığı gerekçeler ortadan kalmış oluyor çünkü?' sorusunu şöyle yanıtladı:

OYAK'IN BAĞLI OLDUĞU KURUM AÇIKLASIN

'Yargı sürecinin bitmesi ama bunun yanında özellikle TÜBİTAK'ın vermiş olduğu rapor, OYAK güvenlik teşkilatının buradaki ne yazık ki ortaya koyduğu silinen kayıtlar ve silinmeyenler... Şunu bilmemiz lazım, birçok şey silinebilir ama vicdanlar o kayıtları öyle kolay kolay silmiyor. Burada biz tabii isteriz ki OYAK'ın bağlı olduğu kurum da kalksın bununla ilgili açıklamalarını çok açık, net yapsın. Burada neler oldu, neler döndü bunlar ortaya konsun ama bunları söyleyebiliyorlar mı? Bunların hiçbirisi daha şu ana kadar dile getirilmedi. Şimdi söz yargıda. Arkadaşlar çalışıyor yapılabilecek üzerinde duruyoruz."

AYM, ana muhalefet mahkemesi oldu

Anayasa paketini Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götüreceklerini açıklayan CHP lideri Baykal'a jet yanıt geldi. CHP'nin AYM'yi müracat kapısı yaptığını ifade eden Başbakan Erdoğan "Ana muhalefet partisi oraya adeta yatağı sermiştir. Bu olay CHP klasiği oldu artık"dedi. AYM'nin 'ana muhalefet mahkemesi' haline getirlidiğini belirten Başbakan, "Benim milletim kararı verecek. Benim milletim kararını verdikten sonra siz nereye götürürseniz götürün aslolan milletimin kararıdır. Onun vicdanındaki yerin üstünde biz başka bir yer tanımıyoruz. "

Bedelliyi muhalefet partileri saptırdı

Başbakan Erdoğan, 'erken seçim' ile ilgili bir soru üzerine de 'Asla benim kitabımda böyle bir şey yok. Erken seçim başka bir olaydır, referandum başka bir olaydır' yanıtını verdi. 'Türkiye, artık bu tür böyle erken seçim oyuncağıyla meşgul edilecek bir ülke değildir. Benim kitabımda erken seçim yok" dedi. Başbakan Erdoğan'a bedelli askerlik ile ilgili tartışmalarda soruldu. Bu konuda bir vaadinin olmadığını, muhalefetin bunu da saptırdığını anlatan Erdoğan, "Parası olanın askerlik yapmadığı, olmayanın askerlik yaptığı gibi olumsuz bir izlenim bırakabilir gerekçesi, bizim bu noktadaki görüşmemizin olumsuz cevaplandırılmasını gerektirdi. " dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber