Taksim Meydanı 1 Mayıs Meydanı oluyor

Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

33 yıl sonra 1 Mayıs kutlamlarına açılan Taksim Meydanı'nın ismi de değiştirildi.. Beyoğlu Belediye Meclisi gelen isim değişikliği önerisini kabul ederken son sözü Büyükşehir söyleyecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Üzeyir Darıcı'nın Taksim Meydanı'nın isminin ?Taksim 1 Mayıs Meydanı' olarak değiştirilmesi önergesi Beyoğlu Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi. Başkanlık makamına havale edilen karar, Büyükşehir Belediyesi'nce de onaylanırsa Taksim Meydanı'nın ismi bundan sonra Taksim 1 Mayıs Meydanı olacak.

Geçtiğimiz pazartesi günü Beyoğlu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda verilen önerge gündeme damgasını vurdu. CHP Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Üzeyir Darıcı, Taksim Meydanı'nın isminin Taksim 1 Mayıs Meydanı olarak değiştirilmesi için önerge verdi. Diğer CHP'li meclis üyelerinin de imzaladığı önerge meclis başkanlığına sunuldu.

AKP ve CHP oybirliğiyle

Önerge sadece AKP ve CHP'li meclis üyelerinden oluşan Beyoğlu Belediye Meclisi'nce oybirliğiyle kabul edildi. CHP'li meclis üyelerinin verdiği önerge konusunda AKP'li üyeler her hangi bir itiraz da bulunmadı. Beyoğlu Belediye Meclisi'nde böylesine önemli bir konu hakkında ilk kez herhangi bir tartışma olmadan oybirliğiyle karar alınmış oldu.

?Ölen işçilerin anısına?

Kararın ardından bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Üzeyir Darıcı, ?1 Mayıs 1977'de burada yaşamını yitiren 34 kişi anısına bu önergeyi verdik. Önergenin verilmesinde imzalarıyla desteklerini esirgemeyen diğer CHP'li meclis üyelerine ve kararın oybirliğiyle alınmasında itiraz etmeyen AKP'li meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Alınan bu kararla 32 yıl aradan sonra Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yapılması da perçinlenmiş olacak? dedi.(Haber7)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber