Profesörsüz üniversite eğitimi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her ile bir üniversite formülü hüsranla sonuçlandı. 2009 yılı raporlarını hazırlayan ve yeni kurulan üniversitelerde durum içler acısı

ÜNİVERSİTELERİN 2009 yılına ilişkin faaliyet raporları YÖK'e ulaşmaya başladı. Raporlarda dikkat çekici ayrıntılar da yer aldı. Yeni kurulan üniversitelerde kadro başta olmak üzere fiziki mekan, bina, kütüphane sıkıntıları dikkat çekiyor. Tüm üniversiteler raporlarında fiziki mekan ve ödenek yetersizliğinden yakındı. Yeni kurulan üniversiteler özerk olamamaktan da şikayetçi. Kadroları büyük oranda boş olan yeni kurulan üniversitelerde rektör, dekan gibi yöneticilerin dahi kadrolarını bu üniversitelere aldırmamaları da dikkat çekti. Tek profesörü ve doçenti olmayan üniversiteler var.

Üniversiteler raporlarında projeksiyon cihazından araç sayısına kadar her türlü veriye yer verdi. İşte raporlardaki önemli ayrıntılar:

Rektörün kadrosu başka adreste

Üniversiteye 55 profesör, 75 doçent kadrosu tahsis edildi. İlk aşamada bu kadroları bir kısmının kullanılması beklenmesine karşın 3 yıllık geçmişi olan üniversitede bu kadrolar sıfırda kaldı. Rapora göre üniversite rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın da kadrosu Selçuk Üniversitesi'nde bulunuyor.

Bir doçenti bile yok

Ünİversİteye tahsis edilen 60 profesör, 90 doçent kadrosunun tamamı boş. Üniversitede görev yapan rektör dahil profesör ve doçentlerin kadroları başka üniversitelerde bulunuyor. Üniversite zayıf yönleri olarak, laboratuvar, kalifiye eleman üniversite dışı finansman, yabancı dil bilen personel, bina eksikliği gösterdi.

400'ü boş 651 kadro

Üniversitedeki 651 kadrodan 400'ü boş.

9 profesör, 7 doçentin bulunduğu üniversitede 89 profesör ve doçent kadrosu da boş bulunuyor. Çankırı'nın 1. derece deprem bölgesi olması, sosyal mekan olmaması, barınma olanaksızlığı ve ekonominin zayıf olması da üniversite için tehdit olarak raporda yer aldı.

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber