Öğrencileri için inşaat işçisi oldular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2010 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Cihangazi beldesi İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmenleri, sabah derslere girerken, akşamleyin de öğrencilerine tribün kazandırmak için bahçede kazma kürek sallıyorlar.

Okul Müdürü İbrahim Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı düzenlendiğinde öğrencilerin yapılan etkinliği izlemekte zorluk çektiğini, bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için de okulun bahçesine tribün yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Okul bahçesinde tribün yapmaya uygun yer olduğunu, öğretmen arkadaşları ile yaptıkları değerlendirmede tribün yapmaya karar verdiklerini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''İnşaat işlerinden anlayan öğrenci velilerimiz vardı. Onlarla da görüşerek fikir aldık. Belde belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle de iletişime geçtik ve olur aldık. Bunun ardından öğrencilerimizin daha iyi ortamda etkinliklere katılmalarını sağlamak amacıyla bahçede oluşturacağımız tribün için öğretmenlerimizle ders bitiminde kazma ve küreklerle çalışmaya başladık. Tribün yapacağımız yeri hazırladık. İki günde hazırladığımız yerin üzerine taş döşemeye başladık. Tribünün üzerini de kapatacağız.''

Kaya, hiçbir yerden destek almadan kendi imkanlarıyla yaptıkları çalışmaları 28 Mayısta gerçekleştirecekleri şiir dinletisi programına yetiştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

-''KAPILARI ONARIP FİDAN DA DİKTİK''-

İki yıl önce okulda göreve başladığında sınıfların kapılarının kullanılamaz halde olduğunu belirten okul müdürü İbrahim Kaya, şunları söyledi:

''Marangozlar sınıfın kapılarının tamir edilemeyeceğini ve yenilenmesi gerektiğini söylediler. Elimizdeki imkanlar kısıtlı. Bu nedenle öğretmenlerimizle bir araya geldik, kapıları tamir ettik. Şu anda hiçbir sorun yok. Bunun yanında sınıflardaki yazı tahtaları eskimişti. Velilerimizle yaptığımız toplantıda bunu dile getirdik ve hayırsever velilerimizin yardımlarıyla okulumuzdaki bütün yazı tahtalarını yeniledik. Yine öğretmenlerimizle okulumuzun bahçesine 150 fidan diktik. Biz öğretmenler olarak öğrencilerimiz için fedakarlık yapmaya her zaman hazırız. Biz eğitimciler eğitim ve öğretimin yanında öğrencilerimizin sosyal yaşamlarının da iyi olmasını isteriz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber