Baharı mutlu geçirmenin altın kuralı sağlıklı beslenme ve egzersiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahar ayının gelmesiyle birlikte birçok insanda yorgunluk ve stres başta olmak üzere farklı sağlık problemleri ve huzursuzluklar kendini gösteriyor. Uzmanlar, bahar dönemini mutlu geçirebilmek için sağlıklı beslenme ve egzersizin şart olduğuna dikkat çekiyor.

Kayseri Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Deniz, sağlıklı bir beslenme programı ve egzersizle birçok hastalığın önlenebileceğini ya da tedavisinin sağlanabileceğini ifade etti.

Deniz, "Özellikle bahar aylarında bir çok akut ve kronik hastalığın önüne geçmek, bunlardan korunmak için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteyi artırmak şart. Sağlıklı beslenme, vücudun ihtiyacı olan besinleri, yeterli, dengeli, çeşitli ve mevsiminde almakla mümkün olur. Ayrıca, gün içinde uzun süre hareketsiz biçimde kalmamak ve yapacak düzenli yürüyüşler fiziksel aktiviteyi artırır." diye konuştu.

Uzayan gündüz süresi ve aktivitelerle birlikte güne sıkı bir kahvaltı ile başlanması gerektiğinin altını çizen Deniz, öğün atlamamanın çok önemli olduğunu vurguladı. Lifli sebze ve meyvelerin tüketilmesinin faydalı olacağını kaydeden Deniz, sağlıklı beslenmede karbonhidrat, yağ ve proteinlerin dengeli ve yeterli biçimde alınması gerektiğini aktardı.

Taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi ile vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin karşılanabileceğine değinen Deniz, şöyle dedi:

"Mevsiminde çıkmayan sebze ve meyveye kanmayın. Meyve ve sebzeyi mevsiminde tüketmek en doğrusudur. En doğal ve sağlıklı meyve sebze, doğal ikliminde ve zamanında yetişenidir. Suni şartlarda ve hormonlu yetiştirilenler ürünler aynı besin değerini taşımaz. Uygun sıcaklık ve çevre şartlarında yetiştirilen sebze meyveler tercih edilmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber