KPSS'de 100 bin kişiden 95 bini sadece sınava girmek için başvuruyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'ye başvuran yaklaşık 100 bin kişiden 95 bininin sırf sınava girmek için teşebbüste bulunduğu, yani gerçekten devlette çalışmayı isteyen kişi sayısının 5-6 bin civarında olduğu belirtildi.

Gaziantep Üniversitesi Yönetim ve Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen 'Kariyerim 10' etkinlikleri kapsamında 'KPSS'nin Hayatımızdaki Yeri' adlı bir konferans verildi.

Genel ve stratejik değerlendirmeler yapan Eğitmen Ümit Kaymak, KPSS hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Devletin sağladığı imkanları anlatan Kaymak, devlette açılan kadrolar hakkında bilgi verdi.

Devletin sunduğu imkanların her zaman için özel sektörden daha iyi

olduğunu vurgulayan Kaymak, şöyle dedi:

"KPSS'ye görünüşte 100 bin kişi giriyor. Ama bunun 95 bini sırf girmek için giriyor. Yani gerçekten devlette çalışmayı isteyen kişi sayısı 5-6 bin civarında. Kamuyu, devleti ciddi bir alternatif olarak cebinize koyun. Devlet, şu an özel sektörün oldukça ilerisindedir."

KPSS'de genel kültür ve genel yetenek testlerinin lokomotif olduğunu belirten Kaymak, KPSS'nin tek başına yeterli olmadığını, kurumların açtığı sınavların da çok önemli olduğunu vurguladı.

Kaymak, ayrıca, gençlerde bir an önce hayata atılmak fikrinin bazen olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Devlet imkanlarının araştırılması gerekliliğine dikkat çeken Vergi Denetmeni Mahmut Kalenderoğlu da KPSS'de alınan puanın herhangi bir kurumun alacağı personelde sınır olarak kullanıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber