Öğretmene dayak soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 19:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sivas'ta öğrencisini dövdüğü iddia edilen öğretmen hakkında, velinin şikayeti üzerine idari soruşturma başlatıldı.

Pulur Mahallesi'ndeki bir ilköğretim okulunun 5. sınıfında eğitim gören Göktuğ A'nın (11), sınıf öğretmeni N.S. tarafından önceki gün dövüldüğü iddia edildi.

Öğretmen N.S. hakkında, Göktuğ A'nın babası Mustafa A'nın şikayeti üzerine okul idaresince idari soruşturma başlatıldığı, konunun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de iletildiği belirtildi.

Veli Mustafa A, sınıfta gürültü yapan zihinsel engelli bir çocuk yüzünden oğlu Göktuğ'un önceki gün öğretmeni tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

Olay günü kendisinin şehir dışında olduğunu belirten Mustafa A, eve ağlayarak gelen oğlunun, annesinin ne olduğunu sorması üzerine ''okulda düştüm'' cevabı verdiğini, ancak oğlunun gece kusması ve rahatsızlanması üzerine annesi tarafından ertesi gün hastaneye götürüldüğünü kaydetti.

Olayı duyar duymaz Malatya'dan Sivas'a geldiğini ve hastaneye gittiğini belirten Mustafa A, doktorların, oğlundaki kusma ve benzeri rahatsızlıkların devam edebileceğini kendisine ilettiklerini ileri sürdü.

Öğretmen N.S'nin, oğlunu önce yere savurduğunu, ardından da masaya oturtup başına ve ensesine vurduğunu iddia eden Mustafa A, öğretmen hakkında polise ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdiğini, ayrıca konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Göktuğ A. da öğretmeninin kendisini hırpaladığını, akşam evde kustuğunu öne sürdü.

Okul yönetimi ise olayla ilgili öğretmen hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Öğretmenle görüştüklerini belirten yetkililer, öğretmenin, öğrenciyi dövmediğini söylediğini ifade ettiler. Yetkililer, öğrencinin olayın ardından ertesi gün okula gelip derse girdiğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber