Baykal'ın evinde kritik zirve

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2010 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişiklik paketinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyu yaptıktan sonra Deniz Baykal'ın Angora Sitesi'ndeki evine gitti.

Adı CHP'nin 22-23 Mayıs tarihinde yapılacak kurultayında genel başkan adayları arasında geçen Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile bir araya geldi.

Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ın evinin önünde bekleyen basın mensuplarına görüşmenin içeriğiyle ilgili açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

Uzun ve güzel bir görüşme yaptık. Sadece son olayları değil nükleer santral ihalesini de görüştük.

Değişim ve uzlaşmadan yana olduğunu, ilk gün söylediği sözlerin bugün de arkasında olduğunu söyledi.

BAYKAL TABANIN ADAYINI DESTEKLEYECEK

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesi sona erdi.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Baykal ile görüşmesinen ardından yaptığı açıklamada, Baykal'ın kendisine, partinin tabanının ve yöneticilerinin uzlaşacağı bir adayın çıkması halinde onu destekleyeceğini ifade ettiğini söyledi.

TARTIŞMAYA GİRMEK İSTEMİYORUM

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı adayı olup olmayacağı yönünde bir tartışmaya girmek istemediğini söyledi.

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile yaptığı görüşmede, partideki gelişmelerle ilgili bilgi aktardığını söyledi.

Deniz Baykal'ın kurultaya katılmayı düşünmediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Sayın Baykal, partide bir değişim istediğini, ancak bunun uzlaşma içerisinde olması gerektiğini söyledi'' dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya da ''Ben de bu konuda söylediğim ilk noktadayım. 'Ben ortaya çıkacağım aday olacağım' diye bir şey yok. Bu partinin kurulları, gelenekleri, yönetim organları var. Bunlar karar verirler. Bizler partiliyiz. Bizler de bu kararlara uyarız. 'Ben genel başkan adayı olacağım-olmayacağım' tartışmalarına girmek istemiyorum'' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın da partinin uzlaşmayla bir genel başkan adayı belirlemesi halinde, o adaya destek verebileceğini, partide ayrışma, bölünme istemediğini söylediğini ifade etti.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber