Çevre ve Orman Bakanlığı, Haziran sonunda, 4/B'li personel alacak

Devlet Personel Başkanlığı geçen hafta içinde Mayıs 2010 KPSS tercih kılavuzunda yer alacak kadroları açıklamıştı. (Tıklayınız.) Mayıs 2010 KPSS tercih kılavuzunda, 2008 KPSS sınav sonuçları kullanılacak olup, sadece memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel pozisyonları yer alacaktır. 4/B'li sözleşmeli personel pozisyonları yer almayacaktır. Diğer taraftan, Çevre ve Orman Bakanlığı 594 adet 4/B'li sözleşmeli alacağını duyurmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mayıs 2010 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün, Çevre ve Orman Bakanlığının personel alım haberinin yapılması sonrasında, tüm adaylar, 4/B'li alımın, Mayıs 2010 KPSS tercih kılavuzunda yer alıp almayacağını merak etti.

Bilindiği üzere, sözleşmeli personel pozisyonu alımından sonra kadrolu memur alımı ilanına çılması halinde, sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar göreve başlamamakta ve ilana çıkılan 4/B'li pozisyonlar boş kalmaktadır. Bu nedenle önce memur alımı yapılacak (mayıs 2010 KPSS tercih işlemleri), yapılan planlamaya göre daha sonra Çevre ve Orman Bakanlığının sözleşmeli personel alımı için 2. bir duyuruya çıkılacaktır. Bu duyuru da muhtemelen Haziran ayının sonunda olacaktır. 4/B'li sözleşmeli personel alımında da sadece 2008 KPSS sınav sonuçları kullanılacaktır.

Memur alımlarının sonuçlanmasının akabinden sözleşmeli personel alımı yapılması ile birlikte, sözleşmeli personel pozisyonları boş kalmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber