Emekli Tuğgeneral'i özel güvenlik kurtardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAVA Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1970'de tuğgeneral rütbesi ile emekli olan 91 yaşındaki Burhanettin Önal'ın bugüne kadar bitirdiği 70 bin lirası elinden alınmak istendi. Burhanettin Önal'ın parayı çekmek için gittiği bankanın özel güvenlik görevlisi kurulan tuzağı fark etti ve polise haber verdi. Burhanettin Önal'ı ?Size miras kaldı? diyerek dolandırmak isteyen O.S. kıskıvrak yakalandı.

Fenerbahçe'de kendisine ait evde yalnız yaşayan emekli Tuğgeneral Burhanettin Önal'ın anlattığına göre önceki gün ?Size 400 bin lira ile bir ev miras kaldı. Parayı 2 çuval ile Kızıltoprak PTT Şubesi'ne yatıracağız. Masraflar için 2 bin 500 lira getirmeniz lazım? telefonunu geldi. Burhanettin Önal, dün sabah para ile PTT şubesine gitmek üzere evden çıktı. Ancak O.S. (29), şubeye 500 metre kala Burhanettin Önal'ı durdurdu. Burhanettin Önal'ın üzerindeki parayı alan O.S., mirasın devri için 20 bin lira daha gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Burhanettin Önal, bugüne kadar biriktirdiği parasını yatırdığı bankanın Kızıltoprak'taki şubesine gitti. Banka görevlilerine hesabındaki 70 bin lirayı çekmek istediğini söyledi. Sabah saatlerinde bu kadar paranın bankada bulunmayacağını belirten görevliler, Burhanettin Önal'dan hazırlık için beklemesini istedi.

BANKA GÖREVLİSİ TEZGAHI FARK ETTİ

Burhanettin Önal, beklerken daha önceden tanıştığı bankanın özel güvenlik görevlisi Ali Doğan ile sohbet etti. Burhanettin Önal, Ali Doğan'a parayı kendisine kalan mirasın işlemleri için çekmek istediğini anlattı. Durumdan şüphelenen Ali Doğan, polisi aradı. Ali Doğan, bu sırada Burhanettin Önal'ın tarifi üzerine dışarıda bekleyen O.S.'yi de izlemeye aldı.

Banka önüne bir resmi polis ekibin yaklaştığını gören O.S.ise yakalanacağını anlaşınca koşar adımlarla uzaklaşmaya çalıştı. Bir süre sonra da bankaya sivil polis ekipleri geldi. Ali Doğan, sivil ekiplere O.S.'nin eşkali ile kaçış istikametini verdi. Sivil polisler kısa bir süre sonra O.S.'yi yakaladı.

O.S., Burhanettin Önal'ı tanımadığını söyledi. Üzerinde 2 bin 500 lira çıkan O.S.'nin cep telefonu ile Burhanettin Önal'ın ev telefonunu aradığı da belirlendi. Gözaltına alınan O.S.'nin aynı suçtan 5 ayrı dosyası olduğu ortaya çıktı. O.S.'nin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber