Gökçek'ten dava kazandı, bedava su dağıttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında açtıkları manevi tazminat davasını kazandı, bu parayla Ankara'da bedava su dağıttı.

TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin ve Federasyon üyesi bir grup, Yüksel Caddesi'nde toplanarak bedava su dağıttı. Çetin, yaptığı açıklamada, tüketicilerin sağlık ve güvenliği için "zehirli" Kızılırmak suyuna karşı çıktıkları dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in de buna hakaretle karşılık verdiğini söyledi.

Bunun üzerine Gökçek'in hakaretlerini yargıya taşıdıklarını ifade eden Çetin, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin de Gökçek'i tazminata mahkum ettiğini belirtti.

Çetin, Gökçek'ten tahsil ettikleri parayla Ankara'ya da örnek olmasını diledikleri Eskişehir Belediyesi'nden 9 bin 500 şişe "Kalabak" suyu aldıklarını belirterek, "Kazandığımız parayı tek başımıza yemek yerine halkımızla, tüketicilerimizle içmeyi tercih ettik. Kirli siyasete cevap için Gökçek'ten aldığımız tazminat paralarıyla su dağıtıyoruz" dedi.

TÜDEF Genel Başkanı, bugün akşam da Batıkent metro son durakta, yarın ise Dikmen ve Mamak Tuzluçayır Meydanında halka bedava su dağıtacaklarını söyledi.

Çetin, gazetecilerin bir sorusu üzerine, "Kalabak suyu sağlığa zararlı olduğu iddia edilemeyecek bir su. Çamur atmak yerine Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i örnek alsın, halkıyla barışsın" diye konuştu. Daha sonra Çetin ve federasyon üyeleri halka su dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber