Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk milleti için yeni bir başlangıç, güçlü ve kararlı bir tercih olan 19 Mayıs'ın, milli uyanışın da sembolü olduğunu belirtti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olduğunu belirtti.

Gül, "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Türkiye her alanda dünyaya kendini ispatlamış, istikrarlı bir ülke konumundadır. Ülkemizin ulaştığı seviyenin, milletimizin Atatürk'ün işaret ettiği hedefleri gerçekleştirme konusundaki kararlılığının bir yansıması olduğunu vurgulamakta yarar görüyorum" dedi.

-GENÇLERE MESAJLAR-

Gençlere de mesaj veren Gül, şunları kaydetti:

''Sevgili gençler, bugün sizlerin bayramı ve gurur günüdür. Varlığınızla, dinamizminizle, potansiyelinizle gücümüzü artırıyor, ümitlerimizi kuvvetlendiriyorsunuz. Ülkesini seven nesiller olarak sizlerden beklentimiz büyüktür. Hedeflerinizi hep yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, bugünkü Türkiye'nin de böyle bir anlayışın eseri olduğunu hep hatırlamalısınız. Başarıyı yakalayabilmek için kendi değerlerimizin yanı sıra dünyanın değerleriyle barışık olmalı, dünyanın gittiği istikameti doğru okumalısınız. İçinize kapanmadan, dünyada olup bitenleri yakından takip etmelisiniz. Ülkemiz ve milletimiz için her zaman sevgiyle, inançla, var gücünüzle çalışacağınıza yürekten inanıyoruz.

-ERDOĞAN: GENÇLERE GÜVENİN-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise ''Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilecektir. Onun içindir ki geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmak öncelikli çabamızdır" dedi.

-ŞAHİN: ESARET ZİNCİRLERİ PARÇALANDI-

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de 19 Mayıs'ın ''milletin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayışının simgesi'' olduğunu ifade etti.

''Genç nüfusumuz, Cumhuriyetimizin 100. yıl vizyonu olan dünyanın 10 ekonomisinden birisi durumuna gelme hedefine ulaşmamızda en önemli güç kaynağımızdır'' diyen Şahin, şanlı bir geçmişin mirasçıları olan gençlerin kendi kültür ve değerlerine sahip çıkarak Cumhuriyeti daha da yücelteceğini, demokrasiyi güçlendireceğini, özgürlükleri geliştireceğini ve ülkeyi geleceğe taşıyacağını ifade etti.

-BAHÇELİ: DEVLET İDEALİNDE BOZULMA TEHLİKESİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ''Samsun'a çıkışın bu yıl dönümünde, geçmişin şahsiyetli ve muhterem mücadele ruhunun hedeflediği millet ve devlet idealinde bozulma tehlikesinin vasat bulmak üzere olduğuna üzülerek şahit olduklarını'' bildirdi.

''91 yıl önce, Türk milleti etnik topluluklar koleksiyonu olsun diye Samsun'a çıkılmadığını'' belirten Bahçeli, "Samsun'a, Türk milletinin namusunu, şerefini kurtarmak ve kimseye muhtaç olmadan var olabilmesi için çıkıldı" dedi.

Bu anlamlı tarihin yıl dönümünün aynı zamanda ''Gençlik ve Spor Bayramı'' olarak da kutlandığını anımsatan Bahçeli, geleceğin güvencesi gençlerin, dünün hadiselerini iyi öğrenecek, onlardan sonuçlar çıkarmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber