Milli Eğitim Bakanlığının üvey evlatları: Öğretmen olmayanlar

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere Bakanlığımız öğretmenlerine yeni bir kampanya düzenleyerek ?Ucuz Bilgisayar? projesini öz evlatlarına bahşetti. Bu uygulamadaki söylemleri ile alışıla gelen personel ayrımcılığı bu dönemde de gözler önüne serilmekte ve Milli Eğitim Bakanlığında çalışan; Genel idare hizmetleri 23,639- Sağlık Hizmetleri 1,620- Teknik hizmetler 3,477- Yardımcı hizmetler 54,275. Toplam 83,011 kişilik personelinin (üvey evladının) gözlerine baka baka "sizler teknolojiye ayak uydurmasanızda olur" denmektedir.

Çünkü Milli Eğitim Bakanlığında memurlar ve hizmetliler bilgisayar kullanmıyor!!!

Çünkü Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmen dışındaki görev yapan personelin özlük hakları, ayni ve nakdi hakları iyi durumdadır!!! Onlar bilgisayarını piyasadan alabilirler. Onlar eğitim ve öğretim kurumlarında zaten gereksiz elemandırlar.

Bir Öğretmen ile memurun arasında 200 YTL civarında fark vardır buna bir diyeceğimiz yok ama bir öğretmen maaşının karşılığı olarak ayda 60 saat derse girer bunun dışındaki saatler için ekders ücreti alır. Ancak bir memur maaş karşılığı ayda 160 saat çalışır (Yardımcı hizmetlinin çalışma saati ise hiç belli değildir ayda en az 200 saat zira hizmetlinin her işi her zaman yapmak zorunda olduğu kanısı vardır) ama onların çalışmasının eğitim öğretim ile bir ilgisi olmadığı varsayılır!! uygulamalardan bu anlaşılmaktadır.

Bir öğretmen eğitim-öğretim yılı başlangıcında bir maaş tutarında öğretime hazırlık ödeneği alır. Ama memur her zaman hazırdır hazırlanmasına gerek yoktur zaten maaşı yüksektir!

Velhasıl Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koymuş olduğu ucuz bilgisayar projesinde ?M.E.B personeli? yerine ?Öğretmen? tanımlamasını koyarak 83,011 üvey evladını bir kez daha dikkate almamış bünyesinde görev yapmakta olan personeline bakış açısını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Saygılarımla.
Haberi Yazan: memur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber