Bugün, TEKEL işçileri için, iş bırakılacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı işçi ve memur konfederasyonlarının bugün tüm yurtta uygulamaya koyacakları iş bırakma eylemi öncesinde, tam gün yerine, 1 saatlik iş bırakma kararı alan Türk-İş'e karşı Tekel işçilerinin gerçekleştirdiği protesto eylemleri de dün devam etti.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, iş bırakma eylemine destek verdiğini açıklarken, Tekel işçileri de, İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun başta olmak üzere bir çok ilde, Türk-İş temsilciliklerini işgal ederek, 1 saatlik iş bırakma kararını protesto etti. Tekel işçileri, Diyarbakır'daki sendika binasının kapalı olması, Adana'da da polis engeliyle karşılaşmaları nedeniyle eylemlerini gerçekleştiremedi.

Bir grup Tekel işçisi Türk-İş'in İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'nde 2 günlük açlık grevine, TÜBİTAK'ta işten çıkarılan Tez-Koop üyeleri de Türk-İş'in Ankara binasının önünde oturma eylemine başladı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 35 Tekel işçisi de Türk-İş'in İzmir Alsancak'ta ki Bölge Temsilciliği'ni işgal ederek, tam gün yerine 1 saat iş bırakma eylemini protesto etti. Samsun'daki Türk-İş Bölge Temsilciliği'ni giden Tekel işçileri de slogan atıp, Genel Başkan Mustafa Kumlu ve sendika yöneticilerini istifaya çağırdı.

Mühendislerden destek

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, işçi ve memur konfederasyonlarının bugün yapılacak iş bırakma eylemini desteklediğini bildirdi. Oda'dan yapılan açıklamada, son dönemde Bursa Mustafakemalpaşa, Balıkesir Dursunbey ve Zonguldak Karadon'da yaşanan iş kazalarında yaşamlarını yitirenlerin ?özelleştirme, taşeronlaşma, rodövans gibi yanlış uygulamaların yanı sıra iş güvencesiz, örgütsüz, kuralsız esnek çalışmanın kurbanı? oldukları savunuldu. Adana'da Türk-İş temsilciliğine gelerek, binaya girmek isteyen yaklaşık 30 kişilik Tekel işçisi grubu, polis engeliyle karşılaştı. Türk-İş binasına girmek isteyen grupla önce Türk- İş Adana Temsilcisi Edip Gülnar konuştu. Sendikayagirmek isteyen işçilere, Gülnar, ?Türk- İş'e art niyetle giremezsiniz? yanıtını verdi. Polisin grubu binaya almaması ile yaşanan arbede sonrası işçiler, sendika yönetimini protesto etti.

Kapılar kapandı, pankart komşu balkonuna asıldı

TAM gün yerine, 1 saatlik iş bırakma kararı alan Türk-İş'in Diyarbakır'daki sendika binasını işgal etmek isteyen 50 Tekel işçisi, sendika binasının kapalı olması nedeniyle eylemlerini gerçekleştiremedi. Pankartlarını sendikanın bir üst katında bulunan evin balkonuna asan işçiler, 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber