2 Bürokrat hakkında suç duyurusu

Haber Giriş : 24 Şubat 2005 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim ve Çalışma Bakanlığı bürokratları hakkında, sendikalarına üye kişilerin isimlerinin kasıtlı olarak Çalışma Bakanlığı'na bildirilmediğini öne sürerek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklamaya göre, sendikaya üye olmalarına rağmen üyelikleri bakanlığa kasıtlı olarak bildirmeyen ve görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilen 2 bürokrat hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Cengiz Delibaş ile MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya hakkında suç duyurusunda bulunan Türk Eğitim-Sen, üye oldukları belirtilen kişilerin üyeliklerinin bildirilmemesi sonucu, bu kişilerle birlikte sendikanın da maddi ve manevi kayıplarına uğradığını ileri sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya ise suçlamayı asılsız bulduklarını belirterek, "Asıl amaç burada isim yıpratmaktır. Biz bakanlık olarak CD ile üyelerle ilgili çözümü yapılmış metni ilgili bakanlığa bildirdik" açıklamasında bulundu. Suç duyurusuyla ilgili davaya MEB Hukuk Müşavirliği'nin baktığını söyleyen Kaya, mahkemeye gereken savunmanın yapıldığını ve adaletin tecelli edeceğini belirtti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber