Gül: İsrail büyük zarar görecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: İsrail kendisine zarar veriyor. Bu böyle kalmayacak. İsrail bu işten büyük zarar görecek" dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Gazze'ye yardım taşıyan Güney Marmara gemisine askeri operasyon düzenleyen İsrail ile ortaya çıkan gerginliği degerlendirirken, ?İsrail, kendisine zarar veriyor. Bu böyle kalmayacak. İsrail bu işten büyük zarar görecek? dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerini dün Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye- İsrail ilişkilerine değinirken, halkın sağduyu ve içinde birlik beraberlik içinde olmasını istedi. Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

?Maalesef insani yardım yapan gemilere İsrail'in saldırması sonucu 4'ü Türk, 9 kişinin hayatını yitirdiğini biliyoruz. İsrail, kendine zarar veriyor. Türkiye'nin önündeki en önemli engel terördür. Bu böyle kalmayacak. İsrail, bu işten büyük zarar görecek. Uyku uyumuyor, bu işle yatıp, bu işle kalkıyoruz. İsrail'in elinde tuttuğu Türk vatandaşlarını parça parça göndermesini kabul etmedik. Tümünün, en kısa sürede gönderilnmesini istedik. Türkiye büyük bir ülke. Ama, terör konusu ayağımıza takılan bir engel. Bu engeli hamasetle aşamayız. Herkes bu ülkede birinci sınıf vatandaştır. İstanbullu da, Karslı da ülkenin her yerini dolaşabilir, istediği yerde iş kurabilir.?

?İNSANIN VÜCUT KİMYASINI BOZUYOR?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör mücadelesinde şehit düşenler için Ankara'da yapılan cenaze törenlerinin tümüne rütbeli veya rütbesiz herkesin katıldığını belirterek, ?Bu acılara katlanmak kolay değil. Bu olaylar, terör olayları sonucu verdiğimiz şehitler insanın vücut kimyasını bozuyor? diye konuştu.

Türkiye'nin birçok sorunundan eğitim sayesinde kurtulabileceğini anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ?Çocuklarımızı , gençlerimizi iyi eğitmeliyiz. Yetişmiş insan gücümüzü artırmalıyız. Siyasi baskılar sonucu üniversiteler kurulmasınıa fakülte ve meslek yüksek okulları açılmasına sıcak bakmıyorum. İlçelerde bu tür meslek yüksek okulları fakülteler yerine, tam donanımlı, iyi eğitim veren liseler oluşturtulmalıdır? diye konuştu.

?KAYSERİ'YE YERLEŞECEĞİM?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, memleketinden gelen gazetecilere Kayseri'yi çok özlediğini, özlemini gidermek için kentten uydu aracılığı ile yayın yapan televizyon kanalını izlediğini ve tanıdık yüzleri görmeye çalıştığını söyledi.

Annesini ve babasını görmek için Ankara'dan biraç kez gizlice Kayseri'ye gelip gittiğini belirten Gül, ?Çocuklarımı bilemem ama benim ilerde yerleşeceğim yaşacağım yer Kayseri olur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber