?Hakim bey, niçin acele ediyorsun?' diyen avukata 3 yıl hapis talebi

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüsnü Tuna, 22 yıldır İstanbul'da avukatlık yapıyor. Çeyrek asra yakın süredir girdiği yüzlerce davada müvekkillerini savundu.

Tuna, Fatih İcra Tetkik Mercii'ndeki bir duruşmada hakimin kendisine söz hakkı tanımadan davayı bitirmek istemesine tepki gösterince kendini sanık sandalyesinde buldu.

Fatih İcra Tetkik Mercii'nde görülen bir davada Hakim Mehmet Yaman'ın kendisine söz vermeden duruşmayı bitirmesi üzerine avukat Tuna, ?Hakim bey, niçin acele ediyorsunuz?? diyerek tepki gösterdi. Tuna'nın bu sözlerine sinirlenen hakim, Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ederek kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile Tuna'ya kamu davası açılmasını istedi. Savcılık, Adalet Bakanlığı'ndan izin alarak Tuna hakkında Türk Ceza Kanunu 268/1'de belirtilen 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tuna, bu durumun çok üzücü olduğunu belirterek yargıdaki avukat-hakim ihtilafının düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Avukat Hüsnü Tuna, müvekkili Yeşil Cami İlmi Hizmet Vakfı'na ait dairede oturup aylarca ödeme yapmayan kiracı hakkında dava açtı. Tuna, duruşma gününü şöyle anlatıyor: ?Duruşma başladıktan kısa bir süre sonra Hakim Mehmet Yaman ayağa kalkarak ?Söyleyeceğiniz bir şey var mı?' deyip duruşmayı bitirmek istedi. Ben de ?Hakim bey, bir aceleniz mi var, niçin acele ediyorsunuz?' dedim. Sinirlenerek ?Ne demek istiyorsun sen, taraf tuttuğumu mu iddia ediyorsun?' dedi. Ben çıktıktan sonra hakim tutanak tutmuş. Bu tutanakları da katip, mübaşir ve avukatlara imzalatmış. Beni Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etmiş.? Tuna'nın avukatı Cüneyt Toraman, müvekkilinin sarf ettiği sözlerin hakaret içermediğini ve cezai sorumluluğunun bulunmağını ifade etti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Sözüer, avukatların savunma kapsamında eleştirilerde bulunabileceğini, bunun cezai bir sorumluluğunun olmadığını vurguladı. Ceza hukukçusu Atalay Cebesoy, Tuna'nın duruşmada söylediği sözlerin suç unsuru sayılamayacağını belirtti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber