Çocuklarından sonra üniversitesi mezunu oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2010 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da liseden sonra evlenip çocuklarına bakan 50 yaşındaki kadın, iki kızının üniversiteden mezun olmasının ardından girdiği yüksekokulu birincilikle bitirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gazi Üniversitesi Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı'ndan mezun olan Hülya Karlıer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1977 yılında liseyi bitirdikten sonra Maden Tetkik Arama Kurumunda işe girdiğini, daha sonra evlendiğini ve 2 çocuğu olduğunu söyledi.

Çocuklarına bakmak için 5 yıl çalıştığı kurumdan ayrıldığını anlatan Karlıer, ''Uzun yıllar evdeydim, çocuklarımı büyüttüm. Ama hiç boş durmadım, her zaman yeni şeyler öğrenmek ilgimi çekti. Öğrenmek adına koşuşturmaktan hiç yorulmadım. Kızlarım üniversiteden mezun olduktan sonra kendime daha çok zaman ayırma fırsatı buldum'' dedi.

-''İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN ÖSS'YE GİRDİM''-

İlk olarak yabancı dil öğrenmeye karar verdiğini ifade eden Karlıer, şöyle konuştu:

''Kursları araştırdım ama daha sonra ÖSS'ye girip hazırlığı olan bir bölüm kazanırsam, orada İngilizce'yi daha iyi öğreneceğimi düşündüm. 2 yıllık Beypazarı Meslek Yüksekokulu Turizm Rehberliği Programı'nı kazandım. Amacım sadece İngilizce öğrenmekti, bu nedenle hazırlık okuduktan sonra okulu bıraktım.''

Karlıer, daha sonra takı tasarımına ilgi duymaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bunun için bir arayış içine girdim. Mutlaka işi ocağından öğrenmek istedim. Bu nedenle 2 yıl önce tekrar üniversite sınavına girdim. Gazi Üniversitesi Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı'nı kazandım. 2 yıl boyunca çok güzel günler geçirdim. Okulumuz, hocalarımız çok donanımlı. Kuyumculuğun ne olduğundan pazarlamasına, takı tasarımına kadar her türlü ders veriliyor. Bölümü çok isteyerek ve severek okudum, bunun sonucunda okul birincisi oldum. Dün de diplomamı aldım. Kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri bu okula gelmek oldu.''

Okulda hiç zorluk çekmediğini, öğrenciler ve öğretmenlerinden büyük destek gördüğünü ifade eden Karlıer, ''Diğer öğrencilerle aram çok iyi. Kızlarım 24 ve 25 yaşlarında, öğrenciler de zaten çocuklarım gibi. Birbirimizi çok sevdik. Bundan sonra da onlarla ve hocalarımla diyaloğumuz devam edecek'' dedi.

Hülya Karlıer, eğitimini de aldıktan sonra ''takı tasarımının artık kendisi için vazgeçilmez olduğunu'', mezuniyetinin ardından tasarım üzerine çalışmayı ya da atölye açmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber