Eğitim Bir Sen, ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutulmasını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2010 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutulmasını istedi. Millli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öneriyi olumlu bularak, bunu değerlendireceklerini söyledi.

Eğitim Bir Sen'den yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve sendika yöneticileriyle biraraya gelerek, eğitim çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuğu bildirildi.

Açıklamada, verilen bilgiye göre, Gündoğdu, Bakan Çubukçu'dan Bakanlık personelinin uzaktan eğitim yoluyla yüksek lisans eğitimi yapabilmesine imkân sağlanması için YÖK nezdinde girişimde bulunulmasını istedi. Ek ders ücretlerinde şimdiye kadar bir artış olmadığına dikkat çeken Gündoğdu, "Ekonomik kriz gerekçesiyle ek ders ücretlerine artış yapılmadı. Hiç değilse, ek ders ücretleri vergiden muaf tutularak, vergi matrahına dahil edilmesin. Bu, bir nebze öğretmenleri rahatlatacaktır." diye konuştu.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişi için yapılan çalışmaların bir an önce sonuçlandırılması yönündeki talebini tekrarlayan Gündoğdu, şöyle devam etti: "Kadroya geçiş sürecine ilişkin bir takvim belirlenmesi, kadroya geçişleri sağlanan öğretmenlere, sözleşmeli olarak çalıştıkları hizmet bölgeleri ve çalışma süreleri dikkate alınarak hizmet puanı verilmesi, sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler dikkate alınarak adaylık sürecinden muaf tutulmaları, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yaptıkları sürelerin, Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yöneticilik için öngörülen 3 yıl görev yapma süresinden sayılması, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde öngörülen zorunlu çalışma sürelerinden sayılması yönünde düzenleme yapılmalıdır."

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin değiştirilmesiyle birlikte bazı sorunların meydana geldiğini, Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarla bu sorunların bir kısmının giderileceğinin belirtildiğini hatırlatan Gündoğdu; ancak henüz düzenleme yapılmadığına dikkat çekti.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan öğretmenlere haksızlık yapıldığını söyleyen Gündoğdu, "Kalkınmada öncelikli yörelerde, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da öğretmen açığı hızla artmaktadır. Bu açığın kapatılabilmesi için bu yörelerde çalışan öğretmenlere ücret anlamında pozitif ayrımcılık yapılarak, illerin durumuna göre ücretler artırılmalıdır." dedi.

Türkiye'de 149 bin öğretmen açığı bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, "Bu açığın hiç değilse 100 bini kapatılsa, fena olmayacak." ifadesini kullandı.

Gündoğdu, görüşmede, Mart ayında Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası' raporlarını da Bakan Çubukçu'ya sundu.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise sorunların çözümünün diyalogdan geçtiğini belirterek, kendisine sunulan önerileri değerlendireceğini söyledi. Ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutulması yönündeki öneriyi olumlu bulan Çubukçu, bunu araştıracaklarını bildirdi. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunu birçok defa Bakanlar Kurulu'na taşıdığını ifade eden Çubukçu, hazırladıkları yasal düzenlemenin Başbakanlık'ta olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber