Ergenekon araması yapan 23 polise dava

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Senem'in evini ve işyerini arayan görevli 23 polisin ?görevi kötüye kullandığını? belirterek 1'er yıldan 3'er yıla kadar cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırladı

Ergenekon soruşturması sırasındaki aramaların usule aykırı yapıldığı iddiasıyla başlatılan bir soruşturma daha sonuçlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davası sanıklarından İP Merkez Karar Kurulu Üyesi, Ankara Barosu'na kayıtlı avukat Nusret Senem'in evini ve işyerini arayan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 23 polisin ?görevi kötüye kullanmak? suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede, arama kararında yazmamasına rağmen, bilgisayar kütüklerine el konulması, kütüklerin bir örneğinin şüpheliye verilmemesi, aramaya avukat bulunmadan başlanması hukuka aykırı eylem olarak sayıldı.

Polislerin, ?talimatı uyguladık? savunması için de ?Talimatı uygulamak sorumluluğu kaldırmaz? denildi. Başsavcılık, daha önce de İP'de yapılan aramalar nedeniyle 10 polis hakkında dava açmıştı.

CMK'ya aykırı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa tarafından hazırlanan iddianamede, Senem'in konutunda yapılan aramanın Avukatlık Kanunu'nun, ?Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir? maddesine aykırı olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

İddianamede, ?Savcıya haber verilinceye kadarki bölümde hukuka aykırı davranılmıştır? denildi. Savcı Kısa, iddianameyi 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sundu, kabul edilmesi halinde 23 polis hâkim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber