10 Haziran 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türk-Arap İşbirliği Forumu (TAF) Dışişleri Bakanları 3. toplantısının açılışına katılacak. Açılışa; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak. Erdoğan ayrıca, Yatırım Danışma Konseyi 6. Toplantısına da iştirak edecek. (09.30/13.00)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Planlama Teşkilatı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve BM Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ortaklığıyla İstanbul'da düzenlenen Binyıl Kalkınma Hedefleri Bölgesel Konferansı çerçevesinde, 'Binyıl Kalkınma Hedefleri Türkiye 2010 Raporu'nu açıklayacak.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Güniz Sokak'taki evinde 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan öğrencileri kabul edecek. (13.15)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kore Bilgi Ekonomisi Bakanı Kyung Hwan Choı ile görüşecek. Yıldız TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Borçlarının Yeniden Düzenlenmesi ile ilgili kanun tasarısının görüşülmesine katılacak (09.30/10.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Mamak Belediyesi'nin Bilgi Evi açılışına katılacak. (14.00)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Halk Eğitim Merkezleri Fuarı'nın açılışını yapacak. (11.00)

YÖK Genel Kurulu, Başkan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanacak. (10.00)

İzmir'de, üstü açık turistik otobüsler ilk seferini İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri ile yapacak. (16.30)

İşçi Partisi (İP) Narlıdere İlçe teşkilatı teröristler tarafından İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na yapılan roketli saldırıda şehit düşen 20 yaşındaki İzmirli Er Kerem Oğuz Erbay'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunacak. (17.00)

Nöbetçi eczanenin adresini yanlış veren eczaneye ceza

Sivas'ta bir eczaneye, Papatya Eczanesi'nin 6 ay önce kapanıp başka bir adrese taşınmasına rağmen camında nöbetçi eczane olarak eski adresinin bulunması nedeniyle nöbetten çıkarılma cezası verildi.

Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarının yıldönümü öncesi, kentte düzenlenecek anma etkinlikleri ile ilgili basın toplantısı yapacak. (10.30)

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın olağan basın toplantısı takip edilecek. Pekin yönetiminin BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a yeni yaptırımlar getiren tasarının oylanması ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Mavi Marmara gemisinde bulunan Türk kökenli İngiliz vatandaşı Şakir Yıldırım, İsrail hakkında uluslararası mahkemelerde dava açarak haklarını savunacaklarını söyledi. İngiltere'den katılan tek Türk olan Şakir Yıldırım, paraları ve pasaportları dahil tüm özel eşyalarının İsrail askerleri tarafından gasp edildiğini belirterek, bunun peşini bırakmayacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı William Burns, BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a yeni yaptırımlar getiren tasarının oylanmasında Türkiye'nin 'hayır' oyu vermesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

AVRASYA FEED

Çin ile Özbekistan arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Dün Taşkent'e gelen Çin Devlet Başkanı Hu Jintao temaslarına devam ediyor.

SPOR

TFF Tahkim Kurulu, TFF 2. Lig Ekstra play-off maçlarında cezalı oyuncu oynatan ve Bank Asya 1. Lig'e çıktığı iddia edilen TKİ Tavşanlı Linyitspor için itiraz eden Eyüpspor'un müracaatını görüşecek. Adana Demirspor ve Eyüpsporlu taraftar ise TFF'nin İstinye'deki binası önünde gösteri yapacak. (14.30)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor AŞ Genel Müdürlüğü, Yaz Spor Okulları tanıtımını bir toplantı ile yapacak. (11.00)

Futbolda 2010 - 2011 sezonu transfer dönemi bugün resmen başlıyor. Profesyonel futbol liglerde sezonun birinci transfer dönemi, 1 Eylül 2010'da sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber