MEB, taban puan hatasını reddetmiyor

Haber Giriş : 26 Şubat 2005 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhabalar?

Ben de Türkçe mağdurlarındanım. Bakanlığın yanlış belirlediği taban nedeniyle atanamadım. Ancak hakkımı aramak için Ankara'ya gittim ve Personel Genel Müdürlüğündeki yetkililerle görüştüm. Bu noktada yetkililerin bu hatayı kabul etmediklerini yazmamı bekliyorsunuz ancak öyle olmadı.

Görüştüğüm yetkililerden sayın Bekir Erdoğan (Personel atama daire başkanı), Hikmet Orman (Personel genel müdür yardımcısı) ve soyadını bilmediğim bilgi işlem müdürü Hamdi Bey bunun bir hata olduğunu kabul ediyor. Özellikle Bekir Erdoğan bunun "bal gibi hata" olduğunu söyledi. Bizi sevk ettiği Hikmet Orman ise Türkçeden 1156 başvuru olduğunu ancak taban puanın Personel Genel Müdürü sayın Remzi Kaya'nın buyurduğu gibi ayrılan kadronun %50 ya da 2 katı olarak belirlenmediği için 915 kişinin atandığını ve kadronun doldurulamadığını belirtti.

Hikmet Orman, ilgilendiği branşlar olan okul öncesi ve sınıf öğretmenliği bölümlerinden hak yememek için bu branşlara ayrılan kadronun 2 katı adaya tercih hakkı tanıdığını ancak Türkçe bölümünde tercih hakkı tanınan aday sayısının ayrılan kadronun %5'i bile olmadığını ve hatanın Türkçe bölümündeki yetkililere ait olduğunu söyledi.

Hatayı her yetkili kabul ederken yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Çünkü yapılacak herhangi bir düzeltme hatanın kabulu anlamına gelirmiş.

Bakanıma sesleniyorum!!! Yetkililer hatayı kabul ederken sorumluluk bilinciyle hareket edip hakkımızı iade etmiyorlar.

Biz kadıyı kime şikayet edelim. Hakkı yenen siz ya da sizin çocuğunuz olsa ne yapardınız?

Lütfen gasp edilen hakkımız iade edilsin ve yeni bir başvuru alınarak adalet yerini bulsun. Önce Allah'ın sonra sizin adaletinize güveniyoruz.
Haberi yazan: Meyus

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber