İllere göre bal üretip kozmetiğe girecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Altıparmak, farklı illerden gelen değişik aromalardaki balları kısa süre içinde piyasaya sunmaya hazırlandıklarını söyledi

1980'de arı ürünleri işleme, ambalajlama ve pazarlama amacıyla kurulan Balparmak firması, farklı bölge ve illerden gelen değişik aroma ve tatlardaki balları piyasaya sunmaya hazırlanıyor. İlk aşamada Şemdinli, Muş, Kayseri, Yüksekova gibi yörelere ait balların satışına başlayacaklarını söyleyen Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak şu bilgileri verdi:

?Her yörenin bitki örtüsü farklı olduğu için balları da farklı tatta oluyor. Bu tatları herkesle paylaşmak istiyoruz. Bir süre sonra da monoflora denilen, tek üründen elde edilen balların üretimine başlayacağız. Bunlar arasında da okaliptus, narenciye ve kestane balları bulunuyor.?

Son yıllarda dünyada ?Apiterapi' adı verilen arı ürünleriyle tedavi yöntemlerinin hızlı bir gelişme gösterdiğini belirten Altıparmak şöyle konuştu:

?Arıcılık faaliyetlerinden elde edilen bal, polen, propolis, arı sütü, arı zehri gibi ürünler halk arasında birçok hastalıklara karşı yardımcı tedavi amacıyla kullanılıyor. Biz de önümüzdeki dönemde bu alanda üretim yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bal ihtiva eden kozmetik ürünlerini de piyasaya sunacağız. Bunlar arasında ballı sabun ve ballı cilt bakım ürünleri yer alıyor.?

Arıcılık merkezi kurdu

Altıparmak, 5 yıl içinde bal ihtiva eden her ürünü üretmeyi planladıklarını kaydetti. Paketli bal sektöründe yüzde 55'lik pazar payına sahip olduklarını söyleyen Özen Altıparmak, bu yıl içinde Muğla'da 19 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük arıcılık merkezinin temelini atacaklarını açıkladı. 2009'da cirolarını yüzde 25 artırdıklarını söyleyen Altıparmak 90 milyon TL'ye taşıdıklarını belirtti.

Altıparmak, bir süre önce satın aldıkları Binbirçiçek markasıyla da Brüksel'de düzenlenen II. Uluslararası AB Kalite Zirvesi'nde, ?2010 AB Kalite Ödülü? aldıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber