70 bin teknik öğretmen 11 yıldır atama bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

M.E.B, Teknik ve Mesleki Eğitime maalesef gerektiği kadar önem vermemektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin önemine yönelik sürekli demeçler veren Sayın Çubukçu ve Milli Eğitim yetkilileri maalesef iş teknik öğretmen atamalarına gelince tüm bu sözlerini unutmaktadırlar.

70.000 Teknik Öğretmen 11 yıldır atama beklemektedir. Tüm Mesleki ve Teknik Branşlara ayrılan rakam maalesef ki 100-150 arasındadır. Mesleki eğitimin önemini sadece katsayı meselesi üzerinden yorumlayan M.E.B yetkilileri, mesleki eğitimin en önemli unsuru olan Teknik öğretmenleri gündemlerine dahi almamaktadır. Meslek Liselerinde Teknik Öğretmen açığı çok büyüktür. Derslere maalesef ücretli öğretmen adı altında öğretmenlik yeterliliği taşımayan 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları sokulmaktadır. En gelişmiş meslek liselerinde bile Teknik Öğretmen ihtiyacı büyük boyutlardayken M.E.B hangi akla hizmet teknik öğretmen ataması yapmamaktadır? Milli Eğitimin resmi rakamlarına göre Teknik Öğretmen açığı binlercedir. Ancak Haziran atamasında teknik ve mesleki branşlara ayrılan rakamlar çok komiktir. Bazı branşlardaki rakamlar aşağıda verilmiştir.

2010-1 KADROLU ILK ATAMA KONTEJANLARI

Büro Yön. ve Sekreterlik------------------7

Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik-----12

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri--1

Giyim Üretim Teknolojisi------------------15

Makine Tek./Makine Ressamlığı--------1

Metal Teknolojisi----------------------------14

Motorlu Araçlar Teknolojisi---------------9

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme---7

Plastik Teknolojisi--------------------------1

Makine Tek./Makine ve Kalıp------------9

Şimdi Mesleki ve Teknik Eğitimi önemsediğini söyleyenler bu rakamları mı layık görüyorlar? Sayın Çubukçu ?mesleki eğitimi %23'ten %45.6' e çıkardık? , ?mesleki eğitim de en az okulöncesi kadar önemli? derken bu kontejanlar hangi mantığın ürünü?

En kısa zamanda mesleki ve teknik öğretmenlere de artık hak ettikleri önem verilmelidir. Mesleki branşlara da okulöncesi, rehberlik, sınıf öğretmenliği gibi branşlara verilen kontejanlara kadar kadro verilmelidir. Teknik öğretmenlere üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır.

Yazı memurlar.net forum bölümü Teknik Eğitim Fakültesi kategorisi üyelerince hazırlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber