Batman Sağlık Müdürlüğü'nde operasyon: 7 gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Batman'da Sağlık İl Müdürlüğü Mali İşler Şube Müdürü, 2 personeli ile aralarında medikalci ile müteahhitlerin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı, 3 kişi ise aranıyor.

Uzun zamandan beri teknik takibe alınan Batman İl Sağlık Müdürlüğü Mali İşler Şubesi ile müdürlüğe iş yaptıkları belirlenen bazı müteahhit ile medikalciler, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Dün sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonda Sağlık Müdürlüğü personelinden 3 kişi, kuruma iş yapan müteahhitlerden 2 kişi ve medikalcilerden de 2 kişi 'sağlık ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet verme' suçunu işledikleri iddiasıyla yakalandı. 3 kişi ise aranmalarına rağmen bulunamadı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, başlatılan operasyon kapsamında Sağlık Müdürlüğü Mali İşler Müdürü'nün odasında arama yapıldıktan sonra bazı bilgisayarlar ile evraklara el konuldu. Yetkililer, gözaltı süresince zanlıların ifadelerinin alınacağını, daha sonra da mahkemeye çıkarılacaklarını söyledi.

Öte yandan operasyon kapsamında Sağlık Müdürü Mehmet Baş'ın odasının arandığı şeklindeki bilginin ise doğru olmadığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber