LYS'de cevap anahtarı şaşırttı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LYS-1'in matematik bölümünde 50 matematik sorusuna karşın 60 soruluk cevap anahtarının yer alması öğrencileri yanılttı. Üniversite adaylarının bazıları, geometri yanıtlarını da matematik bölümüne işaretledi

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu yıl ilk kez uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), bazı üniversite adaylarını zor durumda bıraktı. Zira önceki gün gerçekleştirilen LYS-1 testinin cevap anahtarları öğrencileri yanılttı. İki bölümden oluşan sınavda, 50 matematik, 30 geometri sorusu olmasına karşın, matematik bölümünde 60 soruluk cevap şıkkı vardı. Matematik bölümünü tamamlayan adaylar, geometriye geçtiklerinde büyük bir hata yaparak, matematik bölümüdeki 51. sorunun cevap şıklarını işaretlediler. Sınav stresi nedeniyle yanlışlığı gecikmeli olarak fark eden öğrencilerin bir kısmı düzeltme için zaman kaybederken, bir kısmı da yaptığı hatayı sınav bitiminde anladı.

ÖSYM sorumlu değil

Ankara'da ve İstanbul'da bazı dershaneler öğrencilerin bu yanlışını fark edince öğrenciler aracılığıyla ÖSYM'ye başvurma kararı aldı. Yetkililer, sınav kağıtlarının, öğrencilerin bu yanlışlarının dikkate alınarak okunmasını isteyecek. ÖSYM'den yapılan açıklamada ise, 'Dilekçe vermeleri konunun ortaya çıkması açısından faydalı olur. Ancak son kararı kurul verir' denildi. ÖSYM'nin sınav kitapçıklarında matematik testinin 'MATEMATİK', geometri testinin de 'GEOMETRİ' başlığı taşıyan bölümlere işaretlenmesi için uyarıda bulunduğunu hatırlatan ÖSYS uzmanı Turgay Polat, 'Burada sorumluluk dershane ve ailelerdedir. ÖSYM gereken her türlü uyarıyı yapmış. Öğrencilerin dikkatli olması lazımdı' dedi. LYS-1'e 601 bin öğrenci katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber