Taraf Gazetesinden sarsıcı manşet

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurca'da TSK'nın mayınlarıyla ölen altı asker için ?hiç önemli değil, ufak tefek hatalar olur? diyen Tümgeneral, 9 askeri öldüren PKK'lılar için de ?Geldiklerini gördük ama kaçakçı sandık? dedi

Başbakan Erdoğan'a Tekeli Hudut Tabur Komutanlığı'nda Tümgeneral Gürbüz Kaya tarafından saldırı ile ilgili brifing verildi. Kaya brifingte saldırı gecesi 23.30 sularında PKK'lı grubun ilk görüntülerinin alındığını, bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceği düşünüldüğü için ateş açılmadığını söyledi. Gürbüz Kaya'nın adı geçen yıl mayıs ayında Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu altı askerin şehit olması olayında gündeme gelmişti.

Mayın patlaması, PKK eylemi olarak kayıtlara geçmişti. Ancak komutanların internete düşen ses kaydı şok edici nitelikteydi. Telefon görüşmesinde Tuğgeneral Zeki Es, mayınları bizzat kendisinin yerleştirdiğini söylüyor ve Tümgeneral Gürbüz Kaya'ya ?Komutanım sizi böyle sıkıntıya soktuğum için kahroluyorum? diyor. Bunun üzerine Tümgeneral Kaya ?Hiçbir sıkıntı yok. Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok? cevabını vererek Zeki Es'i teselli ediyor. İşte o diyaloglar:

Z. E:

Komutanım benim niyet maksadımı biliyorsunuz. Ben bu çocukları koruyayım diye onları döşedim. Ama onlar demek ki bu hassasiyeti o kadar yırtınmama rağmen göstermemişler. Komutanımızla da bir paylaşırsanız komutanım ben sabahleyin sıkıntıda kalabilirim. Yani olduğu gibi paylaşmak durumunda kalabilirim. Komutanım sizi böyle sıkıntıya soktuğum için kahroluyorum.

G. K:

Yok yok hayır öyle birşey, hiçbir sıkıntı yok bak hiçbir sıkıntı yok. Hayır hayır hayır hiçbir sıkıntı yok. Biz aynen planladığımızı tekrar uygularız. Sen merak etme hiç onda bir sıkıntı yok.

Z. E:

Yarından itibaren de harekâtımızı uygulamak için hazırız komutanım bunu da belirteyim. Yarın akşama kadar atarız üzerimizden bu sıkıntıyı. Ama bu sıkıntıdan dolayı ben kahroluyorum.

G. K:

Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok. Ben bir şey söyleyeyim. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Burada hayatımızı ortaya koyup mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin içerisinde birileri ufak tefek hata yapacaktır. Bunun bedeli belki ağır olacaktır.

Soruşturma açıldı

Şehit ailelerinin şikâyeti üzerine açılan askerî soruşturmada Gürbüz Kaya şüpheli olarak yer alıyor. Öte yandan Gürbüz Kaya'nın adı Balyoz soruşturmasında gözaltına alınacak 25 general listesinde de yer alıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber