Milli Eğitim Bakanlığı'na 'Banka Promosyonları' için yazı yazıldı.

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı :GMT.2005.050/365 21/02/2005
Konu :Banka Promosyonları

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

Bilindiği üzere devlet memurları maaşlarını ve çeşitli ücretlerini toplu hesap açtırılan bankalardan almaktadırlar. Bu sebeple Bakanlığımız ve taşra teşkilatlarımız bünyesindeki kurumlarca da çeşitli bankalarla anlaşılıp toplu hesap açtırılmaktadır. Maaş ve ücretlerin bankalardan alınması karşılığında, bankalar tarafından kurumlara çeşitli yollardan, genellikle nakit para olmak üzere ciddi promosyonlar verilmektedir.

Bankaların, personel sayılarını göz önünde bulundurarak kendi bünyelerine uygun teklifler hazırladıkları, bu tekliflerle kurum müdürlüklerini ziyaret ettikleri, pazarlıklar yaptıkları, yaptıkları bu pazarlıklar sonunda büyük meblağlarla anlaşma yaptıkları bilinmektedir. Yapılan bu pazarlıklardan kurum müdürlerinin kıstasının ne olduğu, bankaların ölçüsünün ne olduğu, pazarlıklarda çalışanların haklarının ön planda tutulup tutulmadığı, alınan promosyonların miktarı bilinmemektedir.

Bazı kurum amirleri bankalardan aldıkları çalışanların hakkı olan bu parayı tekrar çalışanlarına dağıtırken, bazı kurumlarımızın ise bu paraları kimlerin onayını aldıktan sonra nerelere harcadıkları belli değildir. Bu paraların kim tarafından nasıl alınacağı, nasıl kullanılacağı konusunda da herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu belirsizlik Milli Eğitim çalışanları ile amirler arasında güvensizlik ortamı oluşmasına fırsat tanımaktadır.

Yukarıda belirtilen sebeplerle
1- Bankalardan alınan promosyon ve paralar kurum çalışanlarına dağıtılmalıdır.
2- Bankalardan alınan para ve promosyonlar konusunda şeffaf olunmalı, ilgili herkese bilgi verilmelidir.
3- Eğer bu promosyonlar kurumlara harcanacak ise mutlaka çalışanların yazılı rızası alınmalıdır.

Şuayip ÖZCAN
Genel Başkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber