İmama bubi tuzağı iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Naime Mahallesi Cami İmamı Hasan Özdemir, kendisine yabani hayvan avlamak için kullanılan düzenekle saldırıldığını iddia etti. İmam Özdemir, saldırıdan şans eseri kendisinin ve Kur'an Kursu'na gelen çocukların yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Torbalı Naime Camii'nde 10 yıldır görev yapan Hasan Özdemir, sabah namazına geldiği sırada ilginç bir saldırıya maruz kaldığını söyledi. İmama göre olaylar şöyle gelişti: Sabah saat 04.45 sularında lojmanından çıkan Özdemir, bir çuval ile karşılaştı. Gece karanlıkta çuvalın içindekini göremeyen imam namazı kıldırdıktan sonra evine döndü. Saat 08.30 sıralarında Kur'an Kursu'na gelen öğrencilere ders vermek için yeniden evinden çıkan Özdemir, çuvalın içinde ne olduğunu anlamak için ters çevirdi. Bu sırada

bir patlama yaşandı ve çuvalın içindeki düzenekten çıkan saçmalar duvara saplandı. Özdemir ve çocuklar ne olduğunu anlayamadı. Çuvalın içinden tarlalardaki yabani hayvanları avlamak ve korkutmak için kullanılan bir düzenek çıktı. Düzeneğin namlusunun ters tarafa çevrili olması faciayı önledi.

Kendisine neden saldırılmak istendiğini anlamadığını ifade eden İmam Hasan Özdemir, şöyle konuştu: "10 yıldır burada görev yapıyorum. Böyle bir saldırıya anlam veremiyorum. Beni ve kursa gelen çocukları Allah korudu. Eğer düzeneğin ucu bizden tarafa dönük olsaydı hepimiz yaralanırdık. Kimsenin günahını almak istemem ancak 7 yıldır beni müftülüğe şikayet eden bir şahsın bu saldırıyı düzenlemiş olacağından şüpheleniyorum"

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN SALDIRIYI KINADI

İmama yapılan saldırı Türk Diyanet Vakıf-Sen Torbalı Şube Başkanı ve İzmir Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Kumrulu tarafından kınandı. Sendika adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sendikamız üyesi Naime Camii imamı Hasan Özdemir'e sabah namazına giderken bir saldırı düzenlenmiştir. Üyemiz Hasan Özdemir sabah namazına giderken kapısının hemen önüne bir şey konulduğunu fark edip önemsememiş daha sonra sabah 08.30 sıralarında camiye çocuk okutmak için geldiğinde tekrar dikkatini çeken bu şeyin ne

olduğunu anlamaya çalıştığı sırada bir patlama yaşanmıştır. Kırsal bölgelerde tarlalara zarar veren hayvanları avlamak için kullanılan bu düzeneğin üyemizin kapısına bilinçli olarak bırakıldığını düşünüyoruz. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak olayın takipçisi olacağız. Bu çirkin saldırıyı yapanların bulunup adalet önüne çıkarılması için sendikamız hukuki mücadelesini sürdürerek üyemizin yanında olmaya devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber