İnternette rekabet arttıkça fiyatlar azalıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 13:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

3G teknolojisi ile birlikte internet pazarındaki rekabet artarken fiyatlar daha da düşmeye başladı. İşte internet paketlerinde son kampayalar...

3G sayesinde her yerden dilediğiniz anda internete girmek mümkün olsa da 3G tarifelerinin hala kotalı olması caydırıcı bir etmen olarak karşımıza çıkıyor. Buınu fırsat bilen diğer İnternet sağlayıcıları da yaptıkları kampanyalarla abone sayılarını arttırmaya çalışıyor.

Uydunet, düzenlediği 3 farklı kampanya ile fiyatları oldukça rekabetçi seviyelere çekti. Firma, 12 ay taahhüt veren kullanıcılara 1 Mbps hızında 1 Gb kotalı interneti 6 ay boyunca 0,99 TL'den kullandıracak. 1 Gb'ı aşan kullanımlarda ise GB başına 3 TL alacak. Benzer şekilde 5 Mbps internetin fiyatı 4,99 ve 10 Mbps internetin fiyatı 8,99 TL olarak belirlendi. Bu kampanya haricinde uydunet hizmeti alanlara Kablo Tv nin 24 ay boyunca ücretsiz verildiği ?Uydunet Alana Kablo TV Bedava' kampanyasından faydalanmak da mümkün.Bir diğer Uydunet kampanyasına göre ise Teledünya, Sinema Paketi ve Uydunet'e birlikte üye olanlara da avantajlı fiyatlar sunuluyor.

Bir Diğer İnternet Sağlayıcı smile adsl ise abone olanlara 2 Gb lık usb bellek hediye ederken, dileyenlere internet ve D-smart uydu alıcısını birlikte avantajlı fiyatlarla sunuyor. Smile adsl yeni evli çiftler için düzenlediği kampanyada da kablosuz modem hediye ediyor ve 4 ay boyunca ücretsiz internet erişimi sağlıyor.

Biri, Smile, Turknet ve TTnet tarafından 3 veya 6 aylık paketler halinde satılan abonelikler ise özellikle yazlıkçılar için büyük kolaylık sağlıyor. Paketin aktivasyon dâhil sabit ücreti tek bir seferde alınıyor ve seçilen süreç boyunca kesintisiz internet sağlıyor. Böylece nakil ve fatura gibi dertlerle uğraşmadan internete bağlanmak da mümkün oluyor. Ayrıca dileyen müşterilere uygun fiyatlarla modem de sağlanabiliyor. TTnet bu konuda çıtayı biraz daha ileriye götürerek günlük internet paketini de satışa sunmuş durumda. 3 TL ye 500 MB kotayı aşmamak suretiyle günlük abonelik de mümkün.

En eski İnternet sağlayıcılarından biri olan Superonline adsl hizmetini devam ettirse de ağırlığını fiber internetten yana koymuş. Diğer bağlantı türlerine göre daha hızlı internet erişimi sağlayan fiber internetin fiyatı adsl e yakın olsa da alt yapısının tam oturmamış olması nedeniyle sadece belirli bölgelerde hizmet verebiliyor.

İnternet bağlantınızı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise ne kadar sürelik bir sözleşmeye imza attığınız ve kampanyalı fiyatın ne kadar süre ile devam edeceği olarak karşımıza çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber