Gül: TSK'yı güçlü tutmalıyız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Böyle bir kırılgan bölgede TSK'yı güçlü tutmak, her bakımdan ona verdiğimiz önemi göstermek, hepimizin önde gelen görevlerinden birisidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde verdiği konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artan gücünde şüphesiz TSK'nın çok büyük katkısı olduğunu belirterek, Türk ordusunun tarihin derinliğinden süzülüp gelen üstün meziyetlerinin dünya tarafından takdir edildiğini ve bilindiğini söyledi.

Gül, ''Bunu güçlü şekilde tutmak, donatmak ve geliştirmek hepimizin birinci önceliklerindendir. Asla ihmal edemeyiz. Böyle bir kırılgan bölgede hala istikrarın ve güvenin oluşmadığı, temel sorunların çözülmediği, hala bu coğrafyanın birçok kırılganlıklara sahne olduğu ve belirsizliklerin olduğu bir ülkede TSK'yı güçlü tutmak her bakımdan ona verdiğimiz önemi göstermek, hepimizin önde gelen görevlerinden birisidir'' diye konuştu.

Caydırıcılığın her ihtimale karşı ve her zaman elzem olduğunu anlatan Gül, ''Hazır ol cenge, istersen sulh-u salah'' atasözünü anımsattı.

-''DOSTUMUZ YOK'' SÖYLEMİNE YANIT-

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin övüneceği başka bir şey daha olduğunu belirterek, ''Çoğumuz deriz ki 'aslında bizim dostumuz yoktur, hep kendi kendimizeyiz'. Bazen bunu hepimiz hissederiz. Dışişleri Bakanlığı yapmış bir kişi olarak, bunu zaman zaman ben de hissetmişimdir ama şöyle bir kendimize geldiğimizde aslında öyle de değildir. Türkiye'nin itibarı da dostu da çoktur. Çünkü dostluğu aranan bir ülkedir, düşmanlığından korkulan ve çekinilen bir ülkedir'' dedi.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyine 60 yıldan sonra seçildiğini anımsatan Gül, 1990'lı yıllarda çok sıkıntılı konuların önlerine geldiği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde, askerlerin cephede savaştığı gibi savaş verdiklerini söyledi.

Şimdi bu Meclisin Başkanlığına bir Türk'ün başkan seçildiğini, İslam Konferansı Teşkilatının Genel Sekreterinin bir Türk olduğunu, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün başına da 3-4 ay önce bir Türk büyükelçisinin seçimle geldiğini anlatan Gül, kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından birinin NATO Genel Sekreter Yardımcılığına getirileceğini belirtti.

Gül, ''En çok fedakarlık yaptığımız, içinde bulunduğumuz NATO'da bile bu zamana kadar böyle görevlere hiçbir zaman gelinmemiştir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber