Yoruma dayalı edebiyat soruları sevindirdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Haziran 2010 22:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversite maratonunun dördüncü ayağı LYS-3'te soruların yoruma dayalı olduğunu anlatan adaylar ?Bu sınavla ezberci eğitim sona erecek? dedi

EBRU BARAN / İSTANBUL

Bu yıl ilk kez uygulanan iki aşamalı üniversiteye giriş sınav sisteminin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) dün yapılan LYS-3 sınavı ile devam etti. Geçtiğimiz hafta sonu LYS-1, LYS-4 ve LYS-5'in yapıldığı sınavların ardından da dün Türk Dili ve Edebiyatı ve Coğrafya-1 testi yapıldı. Sınavda 635 bin aday ter dökerken, aileleri de heyecan dolu saatler geçirdi. Sınav bitimiyle birlikte ailelerine koşan adayların ilk değerlendirmeleri soruların uzun ama sürenin yeterli olduğu yönündeydi.

ÇOK AŞAMALI SINAV DAHA İYİ

Sınavın ne çok zor ne de çok kolay olduğunu, beklediği zorluk derecesinde geldiğini söyleyen Merve Kıran ?Yoruma dayalı edebiyat soruları geldi. Hep tartışılan ezberci eğitim anlayışının yavaş yavaş kırıldığını görmek beni mutlu etti. Ayrıca bu sene sınavların bu şekilde bölünerek, farklı günlerde yapılıyor olması da beni sınavlara hazırlanmakta daha motive etti? diye konuştu.

CEP TELEFONU PANİĞİ

Öte yandan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde bir sınıfta arka sıralarda çalan cep telefonu paniğe neden oldu. LYS maratonu bugün yapılacak ve yaklaşık 276 bin adayın gireceği LYS-2 sınavı ile sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber