Bakan Eroğlu: Hidroelektrik santrallerine karşı çıkmak çılgınlıktır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2010 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bazı çıkar gruplarının hidroelektrik santrallerinin kurulmasını önlemeye çalıştıklarını söyleyerek, "Bunlara inanmayın, hidroelektrik santrallerinin hiçbir zararı yoktur. Hidroelektrik santrallerine karşı çıkmak çılgınlıktır." dedi.

Bölgede yapılması planlanan yatırımlara yönelik koordinasyon toplantılarına katılmak üzere karayoluyla Kars'tan Iğdır'a gelen Bakan Eroğlu'nu Vali Amir Çiçek, AK Parti Erzincan Milletvekili Selahattin Karakelle, AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Yılmaz, kurum amirleri ve partililer karşıladı. Daha sonra il girişinde bulunan Kent Ormanı'na geçen Bakan Eroğlu ve beraberindekiler fidan dikti. Ardından Iğdır Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu'na Vali Amir Çiçek Iğdır brifing verdi.

Iğdır Ovası'ndaki sulama çalışmalarını 2010 yılı içerisinde bitireceklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Yapımı yılan hikayesine dönen ve Iğdır için birçok sorunu ortadan kaldıracak Ünlendi Barajı'nın yapılması için çalışmalarımız başladı. İnşallah en kısa zamanda bitirilmek üzere yapımına başlarız. Ünlendi Barajı'nın yapımı ile hem sulama alanında, hem su taşkınlarını önleme alanında yararlanacağız. Bunların yanında hidroelektrik santralleri (HES) kurarak ucuz maliyete elektrik üretimi elde edeceğiz." dedi.

Bazı kesimlerin HES'leri kendi rantları gereği zararlı gösterdiğini, HES'lerin su kaynaklarını tükettiği şeklinde insanları yanılttığını söyleyen Bakan Eroğlu, "Buradan şunu net bir şekilde belirtmek isterim ki hiçbir HES su tüketmez, su kullanmaz. Sadece suyun gücünden istifade eder. Onun için HES'lere karşı çıkmak çılgınlıktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Iğdır ve bölgede yapılan diğer yatırımlara da değinen Bakan Veysel Eroğlu, "Sadece bakan olarak değil, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın müsteşar yardımcıları, genel müdürleri ve bölge müdürlerine kadar hep birlikte yatırımları yerinde görmeye geldik. Koordinasyon toplantısı yapacağız ve yatırımların özellikle 2010 yılında hızlandırılması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Özellikle 2010 yılını Iğdır için bir hamle yılı olarak ilan ettik." diye konuştu.

Valiliği ziyaretin ardından esnafı da gezen Bakan Eroğlu, hal hatır sordu. Daha sonra AK Parti il teşkilatını ziyaret eden Bakan Eroğlu, ardından Iğdır Polisevi'ndeki koordinasyon toplantısına katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber