Ankara Emniyet Müdürü hakkında 'yakalama' kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Emniyet Müdürü'ne görevdeyken tutuklama

Kayseri'de görev yaparken organize suç örgütüne yardım ve yataklık ettiği iddia edilen Ankara Emniyet MüdürüOrhan Özdemir, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildikten sonra cezaevine gönderilecek

Kayseri Emniyet Müdürlüğü döneminde ?organize suç örgütüne yardım ve yataklık etmek?le suçlanan, tutuklanması istemiyle sevkedildiği mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıktı.

19 Haziran'da özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne gelen Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'e ifade verdikten sonra, Kayseri'deki organize suç örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğine sevkedildi. Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Selahattin Türkeli'ye de 4 saat ifade veren Özdemir'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcıdan itiraz geldi

Savcı Tuğtekin, bu karara 24 Haziran'da Özdemir'in sahip olduğu makam ve mevki nedeniyle delilleri karartma ihtimali olması, suçu işlediği yönünde kuvvetli şüphe bulunması ve somut delillerin varlığı nedeniyle itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Özdemir hakkında tutuklama kararı çıkardı. Karar özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından vicahiye çevrilmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gönderildi.

Özdemir ise kararı tansiyon rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı İbn-i Sina Hastanesi'nde öğrendi. Özdemir'in, hastaneden taburcu edildikten sonra cezaevine gönderilmesi gerekiyor.

Kayseri'de mayısın son haftasında örgütlü olarak bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda, Kayserispor 2. Başkanı, Par Grubu'nun sahibi Türker Horoz tutuklandı. Horoz'un emniyete ait bir temizlik ihalesine de fesat karıştırdığı tespit edildi. Horoz'un bağlantılarını araştıran savcılık, Özdemir'i, gizli kalması gereken ihale yaklaşık maliyet rakamlarını E.D. isimli kişiye vermek, bir suç örgütünün kontrolündeki paravan şirkete ihaleyi kazandırmak, bu suretle ?örgüte yardım ve yataklık etmek?le suçladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber